šport TV 1 logo
17:00 PRVIČ
22. oddaja World of Free Sports
šport TV 2 logo
16:00
PSG - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Montreal - Columbus NHL

Vieri nezadovoljen, ker se je nogomet povsem spremenil

Avtor: Blaž Magdič
22. 5. 2020, 08.42

Življenje teče dalje, pravimo pogosto. Stvari se vseskozi spreminjajo, nobena izjema ni šport, ki skozi desetletja dobiva povsem novo podobo. Med najbolj spremenjenimi panogami je zagotovo nogomet, predvsem s stališča marketinga in finančnih prilivov, toda nekateri "stari lisjaki" so prepričani, da se (pre)hitro spreminja tudi dogajanje na samih zelenicah.

Legendarni italijanski napadalec Christian Vieri je svoje videnje “calcia” delil v pogovoru v živo prek družbenega omrežja Instagram. Priljubljeni Bobo je sledilce presenetil predvsem z negativnim odnosom do modernega nogometa, ki po njegovem mnenju ne daje dovolj pozornosti obrambnim nalogam.

“Pred desetimi ali petnajstimi leti je bil nogomet povsem drugačen, ne le italijanski. Danes vsi razmišljajo samo o odhodu v napad, kjer se poskuša doseči zadetek, če ga prejmejo, pa niso posebej obremenjeni. Pred leti je bilo ravno obratno, prva misel je bila vseskozi obramba, moral si narediti vse in še več, da ne prejmeš zadetka. Šele čez čas si začel razmišljati o napadu in doseganju zadetkov,” je razliko opisal 46-letnik, ki je na Apeninskem polotoku nastopal za mnoge velikane (Juventus, Lazio, Inter, AC Milan, Atalanta, Fiorentina).

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več