single
[2,3194]
166270

Vidovšek za ŠTV: Ne želim se primerjati z Oblakom, Cassilas je bil idol

Avtor: Žiga Ikič
4. 8. 2022, 17.26

Matevž Vidovšek je eno najbolj vročih imen v slovenskem nogometnem prostoru ta hip. Vratar Olimpije poveljuje še nepremagani obrambi v novi sezoni Prve lige Telemach, že v nedeljo pa ga čaka krstni nastop na največjem derbiju med Mariborom in Olimpijo.

Ljubljanska Olimpija kraljuje na vrhu lestvice Prve lige Telemach. Zeleno-beli imajo tri zmage s treh tekem, ob tem pa v oči pade dejstvo, da v novem tekmovalnem obdobju sploh še niso prejeli zadetka.

Veliko zaslug za to gre na račun vratarja Matevža Vidovška. Še ne 23-letni Korošec v vratih Zmajev je ognjeni krst med prvoligaši doživel v zadnjem kolu minule sezone, v aktualni pa je očitna izbira številka ena.

Matevž Vidovšek o primerjavah z Janom Oblakom in o idolu Ikerju Cassilasu:

Nekdanji igralec Brava in mladinskih ekip italijanske Atalante močno opozarja nase, a pred njim je psihološko težak izziv – prvi Večni derbi v karieri. Mnogi ga primerjajo z Janom Oblakom, ki je kot izjemno mlad dobil priložnost v vratih Olimpije, a Vidovšek se z njim ne želi primerjati.

Kako se bo Matevž Vidovšek izkazal na Večnem derbiju? V nedeljo od 19:30 na Š1 pripravljamo bogat studijski del in neposredni prenos iz Ljudskega vrta, kjer se bosta za točke udarila Maribor in Olimpija.

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več