single
[38]
169796

VIDEO: Za dober namen pretekli več kot 9.000 km

Avtor: Gregor Kovačič
10. 9. 2022, 18.30

Več kot 1.500 tekačev in obiskovalcev jubilejnega 10. Triglav teka je prispevalo k nepozabnemu športno-rekreacijskemu dogodku na Brdu pri Kranju. Tekači vseh generacij so se ob podpori vrhunskih športnikov preizkusili v šestih tekaških izzivih: otroškem teku Kuža Pazi, družinskem teku, štafetnem teku trojk, polmaratonu, teku na 10 in na 5 km.

Skupaj so pretekli več kot 9.000 kilometrov. Najboljši rezultat na 5 km je s časom 00:25:09 dosegla Jana Bratina, v moški kategoriji pa je s časom 00:18:12 slavil Enej Kovač. Razdaljo 10 km je najhitreje, s časom 00:37:58, pretekla Neža Žerjav, v moški kategoriji pa Tadej Grilc, ki je razdaljo pretekel v 00:34:11. Najdaljšo preizkušnjo – polmaraton – je najhitreje, v 01:31:14, pretekla Katja Juhart. S časom 01:19:59 je ciljno črto prečkal Marko Krišelj, zmagovalec v moški kategoriji.

VIDEO: Tjaša Kolenc Filipčič, vodja korporativnega komuniciranja Zavarovalnice Triglav

 

Spodbujali so jih slovenski vrhunski športniki – ambasadorji Triglav teka, med njimi smučarski skakalci Cene Prevc, Nika Križnar in Urša Bogataj, biatlonci Anamarija Lampič, Jakov Fak, Klemen Bauer, deskarja na snegu Žan Košir in Rok Marguč ter smučarski tekači Vesna Fabjan, Eva Urevc, Neža Žerjav in Miha Ličef.

VIDEO: Maša Čeplak, vodja projekta Triglav tek

Tudi letos so na Brdu pri Kranju tekli za dober namen. Zavarovalnica Triglav je bon v višini 15.000 evrov izročila Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki. Obenem je bil tokratni dogodek trajnostno naravnan. Triglav tek namreč prispeva tudi k uresničevanju nekaterih ciljev v sklopu projekta Zavarujmo prihodnost in predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav.

Foto: Zavarovalnica Triglav

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več