single
[2]
167691

VIDEO: Villareal prikazal nivo več od Hajduka, a nič še ni odločenega

Avtor: Kenny Jan
18. 8. 2022, 22.54

Na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del konferenčne lige sta se v Valencii pomerila ''domači'' Villareal in gostujoči Hajduk. Domača ''rumena podmornica'' je večino tekme imela stvari pod kontrolo, razen v zaključku, ko bi si ''Bijeli'' lahko priigrali precej ugodnejše izhodišče. Končalo se je z izidom 4:2 za Villareal.

Pričakovati je bilo precej več vsebine s strani Villareala, a je slednji že na samem uvodu v obračun doživel hladen tuš. Že v prvem napadu je po podaji Marka Livaje domačo mrežo zatresel Hajdukov dragulj Stipe Biuk.

A vodstvo ni trajalo dolgo. Že v 14. minuti je izvrstno solo akcijo prikazal Jose Luis Morales in premagal Lovreja Kalinića s strelom na oddaljenejšo vratnico. Le čez nekaj minut je Villareal prišel do preobrata. Po ostrem predložku s prostega strela je žogo v lasten gol poslal Marko Livaja.

V 36. minuti se je z izvrstno globinsko podajo izkazal Samuel Chukwueze, še drugič pa se je med strelci znašel Morales. Za piko na i odličnemu prvemu polčasu domačih je Villareal v zadnji minuti prvega dela izvedel šolski protinapad, ki ga je uspešno zaključil Gerard Moreno.

VIDEO: Zadetki v prvem polčasu

Video is not available for your country.

V drugem polčasu je bil tempo kar precej manjši od tistega v prvem, Hajduk je sicer poizkušal priti na nasprotnikovo polovico, a ob vsaki dobljeni žogi naletel na visok pritisk nasprotnika – kot se za španske ekipe spodobi.

Vseeno pa je tudi Villareal padel, Hajduk pa je prišel ne samo do znižanja rezultata prek vezista Marca Fossatija, ampak imel dve res lepi priložnosti prek Daria Melnjaka in Filipa Krovinovića, da bi si priigral boljše izhodišče pred povratno tekmo na Poljudu, a žal sta bila oba nenatančna.

VIDEO: Izvrsten kazenski udarec Marca Fossatija

Video is not available for your country.

Video: ŠTV
Foto: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več