single
[2]
202217

VIDEO: Slovenska reprezentanca tokrat doma proti Severni Irski in na gostovanje proti San Marinu

Avtor: Aljaž Pirnat
4. 9. 2023, 13.01

Slovensko nogometno reprezentanco v tem tednu čakata naslednji preizkušnji kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Sprva bodo v četrtek, 7. septembra, doma pričakali reprezentanco Severne Irske, nato pa se bodo v nedeljo, 10. septembra, odpravili na gostovanje v San Marino.

Slovenija kvalifikacijske tekme za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo potekalo prihodnje leto v Nemčiji, igra v skupini H, skupaj s Finsko, Kazahstanom, Dansko, Severno Irsko in San Marinom. Na prvih štirih odigranih tekmah so zabeležili dve zmagi ter po enkrat remizirali in izgubili. S sedmimi osvojenimi točkami se nahajajo na četrtem mestu v skupini. Pred njimi so Danska, ki je zaenkrat prav tako uspela zabeležiti sedem točk, ter Kazahstan in Finska, katerih točkovna bera znaša devet točk.

Prvi nasprotnik septembrskega kvalifikacijskega cikla, Severna Irska, je trenutno le pri treh točkah, ki so jih zabeležili s pričakovano zmago proti San Marinu. Na vseh treh ostalih dosedanjih dvobojih, in sicer proti Finski, Danski in Kazahstanu, pa so izgubili z rezultatom 0:1. Trenutno se nahajajo na predzadnjem mestu v skupini. Slovenija in Severna Irska sta se v preteklosti že srečali petkrat. Trikrat je bila boljša reprezentanca S. Irske, enkrat je slavila zasedba Slovenije, prav tolikokrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

San Marino je medtem zaenkrat še brez osvojene točke in tudi brez doseženega zadetka na tekmah kvalifikacij za prihodnje evropsko prvenstvo. Klonili so Severni Irski, Sloveniji, Kazahstanu in Finski. Slovenija je do sedaj proti San Marinu odigrala dvobojev in prav vse tudi dobila.

VIDEO: Napovednik Slovenija – Severna Irska in San Marino – Slovenija

Tekmi Slovenija – Severna Irska in San Marino – Slovenija si boste v živo lahko ogledali na Šport TV!

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Trojka, ki je pokopala upe Izraela...Več

2

Selektor Sekulić po Izraelu: Fantastična reakcija, borbena igra in zaslužena zmaga (VIDEO)...Več

3

Sijajni Stergar po zmagi nad Izraelom: Pomembno je, da si v težkih trenutkih en drugemu krijemo hrbet (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Po katastrofalnem začetku slovenski košarkarji stopili na plin in zanesljivo ugnali Izrael (VIDEO)...Več

2

Studio Šport TV: Celje več napadalo, a Domžale so izgarale zmago...Več

3

Krznar pred gostovanjem v prestolnici: Vse je v naših nogah, ne bojimo se (VIDEO)...Več