single
[2759]
187872
sport_tv_logo_navigation_mini.png

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!

Avtor: Kenny Jan
23. 3. 2023, 16.43

Kazahstan in Slovenija sta na Astana Areni otvorila kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2024 potekalo v Nemčiji. Četi Matjaža Keka v prvem polčasu ni kazalo najbolje, je pa takoj na začetku nadaljevanja prišla do izenačenja, kasneje tudi do preobrata.

Že v drugi minuti je Slovenija zapretila iz prostega strela. Po prekršku nad Verbičem je domačega vratarja namučil Jure Balkovec. Je pa že v naslednji minuti sledil šok, saj se je ob že tako številnih težavah v obrambi, sicer predvsem na bočnih položajih, poškodoval osrednji branilec Miha Blažič, nadomestil ga je David Brekalo.

V peti minuti je zobe pokazal Kazahstan, a ostre podaje iz kota ni znal nihče preusmeriti v mrežo Slovenije. Igra se je naposled umirila, nekaj več od igre pa je imela Slovenija, ki je znala stopiti na žogo, do nove priložnosti pa smo čakali do 15. minute. Gnezda Čerin je iz prostega strela globoko v domačem kazenskem prostoru našel Bijola, slednji je podaljšal do Celarja, njegov poizkus so Kazahstanci blokirali. Svoje bogato tehnično znanje je v naslednjem napadu dokazal Šeško, a poslal predolgo podajo za Celarja.

Pritisk Slovencev se je povečeval, posest je bila konkretno na njihovi strani, je pa na prelomu iz 23. v 24. minuto povedel Kazahstan. Z leve je podal Yan Vorogovskiy in v kazenskem prostoru zaposlil osamljenega Maxima Samorodova, ki je s pomočjo prečke premagal Jana Oblaka.

VIDEO: Vodstvo Kazahstana z 1:0

Video is not available for your country.

Igra Slovenije se je nekoliko upočasnila, je pa v 36. minuti z glavo poizkusil Žan Celar po podaji Benjamina Verbiča, a meril točno v domačega čuvaja mreže Igorja Shatskega. Čez eno minuto je po predložku Gnezde Čerina iz prvega kota za Slovenijo z glavo streljal tudi Bijol, Shatskiy ni imel pretiranih težav.

V zadnji minuti rednega dela je ponovno podal Gnezda Čerin, a je bila podaja za Gorenca Stankoviča rahlo previsoka, da bi lahko resneje ogrozil vrata Kazahstana. Gol Oblaka je v zadnji minuti prvega polčasa poizkušal ogroziti Askhat Tagybergen, a je iz težkega položaja meril mimo.

Je pa Slovenija odgovorila takoj na začetku drugega polčasa. Asistenco je vpisal Gnezda Čerin, prvenec v dresu s Triglavom na prsih pa je dosegel David Brekalo.

VIDEO: Izenačenje Slovenije na začetku drugega dela

Video is not available for your country.

Silovito je v 60. minuti po odbiti žogi potleh sprožil Gorenc Stankovič, domači so se ubranili. V 72. minuti je iz ugodnega položaja streljal Miha Zajc, ki je v igro vstopil v 46. minuti, a preslabo ciljal. Premalo je bil v zaključku zbran le minuti za tem tudi Sandi Lovrić.

V 75. minuti se je po imenitni podaji Lovrića v stoodstotni priložnosti znašel Miha Zajc, a so domači branilci pravočasno pritekli v blok.

V 78. minuti pa zasluženo vodstvo. Podaja Petra Stojanovića v kazenski prostor je bila kot nalašč idealna za najboljšega strelca Prve lige Telemach Žana Vipotnika, ki je že po nekaj minutah na debiju za Slovenijo že prispeval prvi zadetek.

VIDEO: Zadetek za slovenski preobrat na 1:2

Video is not available for your country.

Blizu izenačenju je Kazahstan bil v prvi minuti sodnikovega dodatka. Najvišje je v kazenskem prostoru Slovenije skočil Alexandr Marochkin, a je Oblak junaško posredoval in okroglo usnje odbil v kot.

Do konca tekme so bili napadi Kazahstana preveč jalovi, kar pomeni, da je Slovenija uspešno odprla nov cikel kvalifikacij.

Video: ŠTV
Foto: ŠTV

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več