single
[2]
148427

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru

Avtor: Žiga Ikič
25. 1. 2022, 18.17

Primorska je močnejša za nov nogometni dogodek. V organizaciji NK Dekani smo doživeli premierno izvedbo Memoriala Milana Ščulca, ki je v prvi izvedbi navdušil tudi z dobrodelno noto. Spominski turnir za človeka, ki je 45 let deloval v primorskem klubu, je oplemenitilo tudi zbiranje sredstev za organizacijo Palčica Pomagalčica, ob tem pa smo sredi priprav spoznali formo prvoligaša Kopra, drugoligašev Dekanov in Gorice ter avstrijskega predstavnika Kapfenberga.

V Dekanih veliko stavijo na tradicijo in Milan Ščulac je velik del le te. Nosi ogromen del zaslug, da so se številne mlade generacije na tem mestu oblikovale tako nogometno kot tudi osebnostno.

Prva izvedba memoriala je prinesla boje Dekanov, Kopra, Gorice in avstrijskega Kapfenberga. V polfinalu je Koper ugnal Avstrijce, Dekani so bili uspešnejši od Gorice. V finalnem dnevu je Kapfenberg v boju za 3. mesto ugnal Goričane, Koper pa je v finalu premagala Dekane.

Na delu smo lahko videli tri primorske klube, kar je vselej posebna priložnost. To bi lahko postala tradicija, saj v Dekanih načrtujejo, da bo Memorial Milana Ščulca, ki nosi dobrodelno noto, postal vsakoletni dogodek.

Kdo ve, morda je zmaga Kopra na pripravljalnem turnirju dober pokazatelj njihovih moči pred drugim delom sezone v Prvi ligi Telemach. Od 9. februarja naprej jo boste znova lahko spremljali na Šport TV!

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več