šport TV 1 logo
17:55 V ŽIVO
Juventus - Torino Serie A
šport TV 2 logo
16:55 V ŽIVO
Rennes - Lens Ligue 1
šport TV 3 logo
18:25 V ŽIVO
Viktoria Plzen - Karvina Češka liga

VIDEO: Petrić za ŠTV: Vratar proti PSG nikoli ni brez dela

Avtor: Žiga Ikič
18. 11. 2020, 07.49

Slovenci imamo v Ligue 1 vpliv tudi v aktualni sezoni. Barve prvoligaša Nantesa brani Denis Petrić, Ljubljančan, ki že 16 let igra v Franciji in je tam preživel in doživel vse, kar nogomet ponuja.

… O ŽIVLJENJU V FRANCIJI

Prepotoval sem celo Francijo, od juga pa do severa. V Nantesu ni slabo, najbolj pa nam je bilo všeč na jugu, ker je bilo veliko sonca. V Franciji sem že 16 let, jezika sem se moral zaradi šole hitro naučiti. Ko se v tujini naučiš jezika je hitro vse lažje.

… O FENOMENU PSG

S tem ko so katarski lastniki PSG v Francijo privabili največje zvezde, začenši z Zlatanom Ibrahimovićem, se je povečala atraktivnost in gledanost lige. To je bilo dobrodošlo, saj je Francija nekaj takšnega potrebovala. S tem so se tudi ostali klubi dvignili in začeli kupovati kakovostne tuje nogometaše.

… O TEKMI PROTI PARIŽANOM

Pred tem nekaj časa nisem branil zaradi poškodb. Tekma se je odvijala, kot se je, škoda, da nismo na koncu izenačili. Če izgubiš, so občutki težko dobri. Z osebnega vidika pa je bilo super, tekme s PSG so vedno posebne, saj vedno veš, da boš imel kaj za delati.

… POGLED NA LASTNO KARIERO

Na začetku sem imel šest dobrih sezon v drugi ligi, za tem pa sem želel storiti korak naprej. S Troyesom smo prišli v Ligue 1, bil sem prvi vratar, a so se začele stvari v klubu in osebno odvijati v napačno smer. Kasneje sem vedno želel biti med elito, zato sem čakal na priložnosti. Pri Nantesu sem zadovoljen s statusom in vlogo v ekipi, čakam na priložnost, če se kaj zgodi z Albanom (Lafontom, op.p.).

… LIGUE 1 KOT IDEALEN POLIGON MED ZVEZDE

Klubom je prioriteta, da ustvarjajo igralce za prvo ekipo. Tako je bilo že pred leti, ko sem prišel v Auxerre. S kasnejšo prodajo nogometašev se želijo klubi preživljati. Lep primer so Mbappe, Camavinga in ostali, ki so še v fazi razvoja.

Vse to in še veliko več pa nocoj ob 23:00 v oddaji Ligue 1 – Pot med zvezde, na Šport TV 1 bosta vaša gostitelja Žiga Ikič in Nejc Mravlja. Bodite v družbi prvakov!

Foto: FC Nantes

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Messi se je poklonil Maradoni...Več

2

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

3

VIDEO: Igralci Lazia preklinjali ob obupnem pristanku “novega” letala...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Srce, veliko kot garderobna omara...Več

2

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

3

Maldini: Sram me je bilo, ko sem videl posnetke tekem proti Maradoni...Več