pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Hellas Verona - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Inter - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Sampdoria - Benevento Serie A

VIDEO: Obiskali smo finalni masters turnir v videoigri FIFA

Avtor: Klemen Verlič
29. 6. 2020, 16.39

V ljubljanski nogometni hiši zabave je v soboto potekal finalni masters turnir v igranju videoigre FIFA. Zaključnega boja se je udeležilo najboljših 16 igralcev popularne nogometne simulacije, ki spada med hitro rastoče e-športe. Dogodek pa je obiskala tudi ekipa Šport TV-ja.

O podrobnostih in ozadju sobotnega dogajanja v nogometni hiši zabavi ter celotnem poteku tekmovanja nam je več razkril organizator dogodka Jaka Pregelj.

Finalnega masters turnirja se je udeležil tudi Davor Dolinar, ki ima s podobnih tekmovanj že kar nekaj izkušenj. Je član enega od prvih slovenskih moštev v e-športu Dragons esports. Na sobotnem turnirju si sicer ni uspel priigrati zmage. Zasedel je namreč tretje mesto. Pred njim sta turnir končala Nejc Dolinšek in končni zmagovalec Andrea Podgajski. Vseeno pa nam je Davor Dolinar med drugim razkril, kako se na podobne dogodke pripravljajo e-športniki.

Če se niste udeležili FIFA turnirja, a bi se tudi sami radi preizkusili proti enim od najboljših slovenskih igralcev omenjene videoigre, boste za to še imeli priložnost. Kot pravi direktor Nogometne hiše zabave Verdan Smiljanić, bodo podobne dogodke v Ljubljani še prirejali. Prav tako pa imajo pri organizaciji še številne druge načrte, ki jih je sicer vsaj začasno zaustavila pandemija koronavirusa.

V Nogometno hišo zabave tam zaposleni vabijo slehernega navdušenca nad nogometom, ki mu ne glede na starost ponujajo različne aktivnosti za krajšanje časa. Na primer nogometni biljard, bowling in radar ter teqball.

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več