KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[4]
193203

VIDEO: Neverjetni gol Peterke kronal zmago Nemčije

Avtor: Urban Kolman
22. 5. 2023, 15.50

Skupinski del IIHF SP elitne divizije počasi prihaja h koncu. V skupini B, kjer igra Slovenija je bolj kot ne jasno, katere reprezentance bodo napredovale v naslednji del tekmovanja, medtem ko so stvari bolj zapleten v skupini A. Trenutno četrto mesto, ki kot zadnje pomeni igranje v dvobojih za izpad zaseda Nemčija, a le za točko za njimi je Danska.

Nemce v torek čaka zadnji obračun v skupini proti Franciji, ki si je že zagotovila obstanek. Orli so prvenstvo odprli s tremi porazi. Z minimalnim rezultatom so izgubili proti Švedski, Finski in ZDA. Na naslednjih treh obračunih so sledile tri zmage in s tem so skočili na četrto mesto. Sprva so premagali Dansko in Avstrijo. V nedeljo so prepričljivo premagali Madžarsko. Končni rezultat je bil 7:2. Eden najboljših posameznikov je bil JJ Peterka, ki je dosegel izjemen zadetek in zabeležil tri podaje.

VIDEO: Izjemna predstava Peterke

Video is not available for your country.

Kljub temu četrto mesto še zdaleč ni zagotovljeno, saj imajo Danci s tekmo manj le točko manj. Dansko do konca skupinskega dela čakata še srečanji proti Švedski in Finski.

Nemčija – Francija, v torek ob 11.15 na Šport TV 2
Finska – Danska, v torek ob 19.15 na Šport TV 3

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več