single
[2]
166238

VIDEO: Makedonski Američan in njegova kirurška natančnost, s katero si je potrojil vrednost

Avtor: Marko Premrl
4. 8. 2022, 13.17

Prvi strelec druge ameriške nogometne lige Milan Iloski je v zadnjih mesecih vzbudil pozornost večjih klubov. Univerzalni napadalec, ki lahko pokrije vse pozicije v konici, je blizu tega, da izenači ligaški primat.

Milan Iloski je gonilna sila Orange Countyja, moštva, ki sicer zaseda zadnje mesto rednega dela druge ameriške lige USL. Na 22 odigranih tekmah je dosegel 16 zadetkov in dodal še pet asistenc, kar pomeni, da je sodeloval pri dveh tretjinah zadetkov svoje ekipe.

Podatek, ki je še bolj zanimiv, je, da je kar sedem od omenjenih golov dosegel s streli z razdalje, bolje rečeno, izven kazenskega prostora. S tem je le še gol oddaljen od primata Emmanuela Ledesme. Slednji ga je postavil leta 2018 in je na ta račun prejel tudi nagrado MVP sezone.

VIDEO: Milan Iloski in njegova specialiteta, zadetki z razdalje

Vzpon Iloskega je bil v zadnjih dveh letih bliskovit. Avgusta 2020, ko je nastopal za Salt Lake City, se je njegova odškodnina gibala okoli 100.000 eur, danes pa presega 300.000. Ostaja pa vprašanje, ali bo Orange County sploh kaj iztržil, saj je pred začetkom sezone ponudil igralcu le pogodbo do 30. novembra 2022.

Milan ima še dva brata, Briana in Erica. Prvi ima že izkušnje iz Evrope. Nekaj časa je bil v dresu poljske Legie, pred dvema letoma pa je okrepil Orange County, ko je prestopil iz LA Galaxy II. Eric v letošnji sezoni nima kluba, za razliko od dveh bratov pa igra v obrambi.

Bratje Iloski imajo sicer poleg ameriškega državljanstva, vsi trije so bili rojeni v Kaliforniji, tudi potni list Severne Makedonije.

V noči iz sobote na nedeljo si boste lahko ogledali 2 srečanju USL, in sicer ob 01.00 Indy Eleven – Pittsburgh Riverhounds, ob 03.00 pa še New Mexico United – Miami FC.

Foto: Jeremy Hogan via Guliver Image
Video: youtube.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več