single
[5]
161748

VIDEO: Ko madžarskega prvaka določi gol v zadnji sekundi

Avtor: Kenny Jan
13. 6. 2022, 14.18

Veszprem in Szeged. Sinonima za rokomet na Madžarskem. In kaj bi si rokometni navdušenec bolj želel za finalni par, kot kluba, ki zadnjih 30 let dominirata pri naših severovzhodnih sosedih. In še dodaten užitek je spremljati finalni boj, če sta obe tekmi izredno izenačeni. Tokratnega prvaka je, kljub neodločenemu rezultatu v skupnem seštevku, določil gol v zadnji sekundi.

Veszprem in Szeged sta v zadnjih 30 letih skupno izpustila iz rok zgolj 2 naslova v madžarskem prvenstvu. Najprej leta 2000, ko je slavil Dunaferr, drugič in zadnjič pa leta 2020, ko zaradi epidemije koronavirusa prvaka niso določili, saj se prvenstvo ni odigralo do konca.

Letos je liga zopet potekala po pričakovanjih: Veszprem je brez poraza po rednem delu sezone zasedel vodilno mesto, Szeged pa je za njim zaostal pičle 3 točke. Oba sta se zasluženo uvrstila ne samo v ‘play-off’ za prvaka, ampak tudi v elitno ligo prvakov.

Prvo tekmo v Szegedu je dobil Veszprem z izidom 29:28 in na povratnem obračunu pol minute pred koncem pri izidu 29:29 imel napad za zmago. Če bi Veszprem zadel, bi bilo ob prednosti v skupnem izidu +2 sanj Szegeda o ubranitvi naslova konec. Temu primerno je domači strateg Momir Ilić tudi vzel minuto odmora, da skupaj s svojimi varovanci določi taktiko oz. zmagovito akcijo.

Po ‘time-outu’ pa šok. Najprej zapravljena priložnost Veszprema, nato pa zadetek za Szeged, ki je utišal domačo dvorano. Izid 30:29, oz. skupno 58:58, je pomenil, da je zaradi zadetka več v gosteh naslov naposled pripadel Szegedu, ki je slavil petič v zgodovini, rekorder Veszprem pa bo je čakanje na nov pohod na prestol (vključno s sezono, ki prihaja) podaljšal na dolga 4 tekmovalna obdobja.

VIDEO: Zmagoviti zadetek Szegeda v zadnji sekundi

Video is not available for your country.

Video: ŠTV
Foto: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več