KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
186358

VIDEO: Kako bo videti nova sezona MXGP

Avtor: Rene Vidmar
9. 3. 2023, 09.11

Nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu je pred vrati. Prvo postajo bo gostila Argentina. Dirke v razredu MX2 in MXGP si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV. Še pred tem pa vam predstavljamo nekaj novosti, ki so jih za sezono 2023/24 pripravili organizatorji prvenstva.

Tim Gajser, HRC Honda

Glavna in verjetno najbolj pomembna sprememba vključuje kvalifikacije. Na njih bodo po novem podeljevali točke. Te bo prejelo 10 najbolje uvrščenih dirkačev v razredu MX2 in MXGP. Prvouvrščeni bo prejel deset točk, desetouvrščeni pa eno točko.

Pridobljene točke med kvalifikacijsko dirko bodo štele za uvrstitev v prvenstvu MXGP, MX2 ter v konstruktorskem seštevku, ne bodo pa vplivale na skupno razvrstitev na posamezni veliki nagradi. Tu bo uvrstitev dirkača še vedno odvisna zgolj od končne uvrstitve na dveh dirkah.

Poleg povedanega se je vodstvo tekmovanja odločilo tudi za višanje števila dirkačev. Na dirkah bo po novem lahko nastopilo več kot 40 voznikov. Povabljeni dirkači si bodo sicer nastop morali zagotoviti preko posebnih kvalifikacij. Najhitrejši voznik se bo uvrstil v kvalifikacije najelitnejšega razreda. Druga dva najhitrejša iz posebnih kvalifikacij pa bosta čakala na priložnost, če kateri izmed dirkačev iz takšnega ali drugačnega razloga ne bi mogel nastopiti.

Izmed novosti lahko izpstavimo tudi informacijo, ki je še posebej razveselila Jana Pancarja. Vodilni možje so se namreč odločili, da bodo v letošnji sezoni netovarniškim voznikom na čezoceanskih dirkah krili prav vse stroške transporta.

VN Argentine z Janom Pancarjem – v nedeljo, od 16. ure dalje, v živo samo na ŠTV!.

Foto: HRC Honda
Video: YouTube

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več