KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2085]
190007

VIDEO: Kaja Juvan in Tamara Zidanšek po novem preobratu Slovenijo popeljali na zaključni turnir pokala BJK

Avtor: Klemen Verlič
16. 4. 2023, 13.34

Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta z epskim preobratom Slovenijo popeljali na zaključni turnir najboljših 12 reprezentanc na svetu. Prekinjeno odločilno peto partijo proti Romuniji v Kopru sta dobili s 4:6, 6:2 in 6:4.

Slovenija bo novembra nastopila na finalnem turnirju svetovnega ekipnega prvenstva oziroma pokala Billie Jean King v družbi Španije, Češke, Francije, Kanade, ZDA, Italije, Nemčije, Kazahstana, Švice, Avstralije in še ene povabljene ekipe.

Odločilna tekma je bila v soboto prekinjena zaradi dežja in teme pri izidu 3:3 v prvem nizu, Zidanšek in Juvan pa sta danes premagali Irino Mario Bari in Monico Niculescu po dveh urah in 44 minutah igre.

VIDEO: Točka za zmago in veselje Slovenije

Slovenija je bila pred 20 leti že članica svetovne elite oziroma je igrala v četrtfinalu tedanjega pokala Fed, ki je potekal v tekmovalnem formatu brez finalnega turnirja.

Romunija je prvi dan tekmovanja v petek dobila oba dvoboja, Slovenija pa se je v soboto vrnila v igro s težko priborjeno zmago Zidanšek in prepričljivo predstavo Juvan.

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več