single
[38]
156176

VIDEO: Jerovšek in Čeper prihodnost slovenskega strelstva

Avtor: Žiga Ikič
14. 4. 2022, 14.52

Strelska zveza Slovenije je okronala najboljše tekmovalce in tekmovalke v letih 2020 in 2021. Laskavo priznanje v letu 2020 so osvojili Klavdija Jerovšek, Boštjan Maček in Jože Čeper, v letu 2021 Živa Dvoršak in Rajmond Debevec, v ekipni konkurenci pa SD Dušan Poženel iz Rečice pri Laškem.

Pandemije novega koronavirusa je v zadnjih dveh letih močno zarezala v svet strelstva. Po izgubljeni sezoni 2020 – Mednarodna strelska zveza (Issf) je po evropskem prvenstvu v Vroclavu nato odpovedala vse velike tekme – je bila lanska vsebinsko bolj bogata, vrhunec sezone pa so bile poletne olimpijske igre v Tokiu.

V deželi vzhajajočega sonca je v polnem sijaju zablestela Dvoršakova. Na svojih tretjih igrah po Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 se je prebila v finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj in nato zasedla sedmo mesto, na tekmi z zračno puško pa je bila enajsta.

Klavdija Jerovšek, najboljša slovenska strelka za leto 2020

Tridesetletna Ljubljančanka, sicer članica Olimpije, je na lanski tekmi v New Delhiju dosegla tudi prvo zmago na tekmah za svetovni pokal, osvojila drugo mesto v Osijeku, skupaj s Klavdijo Jerovšek in Urško Kuharič pa tudi odličje srebrnega leska na ekipni tekmi v zračni puški na evropskem prvenstvu v Osijeku. Vsi ti izjemni dosežki v minulem letu so ji navrgli sedmi naslov najboljše strelke Slovenije.

V letu 2020 je smetano v ženski konkurenci pobrala Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje), v moški konkurenci pa Boštjan Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota) in Jože Čeper (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Za izkušenega strelca v trapu iz Prekmurja je to že peti naslov najboljšega strelca na slovenskih tleh, za Čeperja in Jerovškovo pa prvo tovrstno priznanje.

Jože Čeper, najboljši slovenski strelec za leto 2020

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več