single
[2]
176604

VIDEO: Grealish z lepo gesto po zadetku proti Iranu pokazal svojo veličino

Avtor: Klemen Verlič
21. 11. 2022, 19.47

Na tekmi svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju je danes angleški reprezentant Jack Grealish svoj zadetek, s katerim je pomagal ekipi do visoke zmage nad Iranom (6:1), proslavil na nenavaden način. A za to je imel dober razlog, saj je izpolnil obljubo enajstletnemu navijaču, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zgodba sega v čas, ko je enajstletni Finlay, ki ima cerebralno paralizo, napisal pismo svojemu idolu. V njem je med drugim zapisal, da si želi, da bi bilo na svetu več takšnih, kot je on, ker “ljudi z invalidnostjo obravnava enakovredno kot vse druge”. Pohvalil ga je tudi, da je najboljši brat na svetu, saj ima cerebralno paralizo tudi Grealisheva sestra Holly.

Nogometaš je najprej dečku pisno odgovoril, nato pa ga je še presenetil z obiskom v okviru socialnega programa njegovega kluba Manchester City. In takrat je nastala obljuba, ki jo je Grealish danes izpolnil. Finlay ga je namreč izzval, da naj naslednji zadetek proslavi na način, ki ga bo izbral on. Sprva je imel v mislih plazenje črva, a sta se nato z nogometašem odločila za nekoliko manj izstopajoče kriljenje z razširjenimi rokami.

“Najprej bom sploh poskusil zadeti. Če bom zadel, obljubim, da bom to naredil zate, ampak doslej mi je uspelo doseči samo en gol v sezoni,” je takrat v pogovoru s Finlayem, ki ga je objavila angleška nogometna zveza, dejal Grealish.

Obljubo je lahko izpolnil danes na prvi tekmi Anglije na letošnjem SP, ko je zadel za 6:1.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več