pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

VIDEO: Ekipe pripravljene na zaključni turnir pokala Spar

Avtor: Klemen Verlič
14. 2. 2020, 16.47

Koper Primorska - Helios Suns in Cedevita Olimpija - Krka sta polfinalna para zaključnega turnirja košarkarskega pokala Spar. Tekmi bosta v soboto ob 15.30 in 18.30 v dvorani Kodeljevo v Ljubljani, finale pa je na sporedu v nedeljo ob 18.45. Vse z neposrednimi prenosi na Šport TV.

Naslov oziroma zadnji dve pokalni tekmovanji brani Koper Primorska, ki je v tej sezoni že osvojila prvo lovoriko na domači sceni, superpokal septembra v Podčetrtku. Več naslovov od Koprčanov imata Krka, ki je bila trikrat prvak, nazadnje 2016, ter Olimpija, ki je svojega dvajsetega osvojila leta 2017. Po enkrat so v pokalnem tekmovanju slavili Helios Suns, Hopsi Polzela in Zlatorog.

Ekipe so četrtfinale odigrale ta teden in v vseh štirih parih ni bilo presenečenj. Ljubljančani so izločili GGD Šenčur, Koper Primorska je bila v dveh tekmah prepričljivo boljša od Rogaške, Krka je premagala Hopse, Helios Suns pa Šentjur.

Na novinarski konferenci so o pričakovanjih in možnostih spregovorili trenerji vseh štirih moštev na zaključnem turnirju. Enotno mnenje je, da je pokal specifično tekmovanje, kjer o zmagovalcih odločata dnevni navdih in forma, vseeno pa večina meni, da je glavni favorit za naslov Cedevita Olimpija.

Trener Olimpije Jurica Golemac:

Video is not available for your country.
Njegov tekmec v polfinalu Vladimir Anzulović meni: “Vsi vemo, kdo je Cedevita Olimpija in kako močno ekipo ima. Zame je brez dvoma favorit tega zaključnega turnirja, toda hkrati se zavedam, da je pokal specifično tekmovanje in da so presenečenja možna. Veseli me, da se v ekipo vračajo nekateri poškodovani igralci in da bomo v polfinalu praktično kompletni. Če se bomo Cedeviti Olimpiji zoperstavili s fizično močjo, mislim, da bo tekma odprta in da imamo možnosti za presenečenje.”

Trener Helis Suns Dejan Jakara pred obračunom z branilci naslova:

Video is not available for your country.
Koper Primorsko bo vodil Andrej Žakelj, ki je dejal: “Vse ekipe, ki so se uvrstile na zaključni turnir, imajo isti cilj – zmagati. Mi ne skrivamo ambicij, naš cilj je finale, kako se bo razpletlo, pa bomo videli. Igralci so že malce utrujeni, saj je sezona dolga in naporna, vendar verjamem, da je tako tudi pri ostalih ekipah.

V sklopu članskega pokala Spar bo v soboto tradicionalno potekal tudi zaključek mini pokala Spar za otroke do 13. leta starosti. V polfinalu se bodo pomerili Plama pur Ilirska Bistrica – Ljubljana ter Mesarija Prunk Sežana – ECE Triglav.

FINALNI TURNIR 19. POKALA SPAR
15. in 16. februar 2020 (Ljubljana, ŠD Kodeljevo)

Sobota, 15. februar 2020
KOPER PRIMORSKA – HELIOS SUNS, ob 15.20 na Š1
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA, ob 18.20 na Š1

Nedelja, 16. februar 2020
FINALE, ob 18.35 na Š1

Foto: KZS
Video: Šport TV
VIr: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več