single
[3194]
175898

VIDEO: Celje in Koper v tekmi zapravljenih priložnosti brez pomembnih treh točk

Avtor: Klemen Verlič
13. 11. 2022, 17.04

Nogometaši Celja in Kopra so se v 17. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1.

Celjani so pred reprezentančnim premorom zadržali drugo mesto na lestvici in ohranili dve točki prednosti pred današnjim tekmecem. Na tekmi so sicer več pokazali domači nogometaši, imeli več priložnosti, tudi nekaj lepih ob koncu tekme, vendar je ostalo pri delitvi točk. Lahko bi bilo sicer tudi drugače, če bi Koper izkoristil tudi drugo od najstrožjih kazni.

Celjani, ki so nazadnje ostali brez poškodovanega Neneja Gbambla, so bili prvi na tekmi, ki so zagrozili. Po kotu Denisa Popovića z desne strani je v osrčju kazenskega prostora najvišje skočil Damjan Vuklišević, vendar je Adnan Golubović ustavil njegov poskus z glavo. Še lepšo priložnost je v 15. minuti zapravil Lovro Bizjak, ko je neoviran iz bližine zgrešil s strelom z glavo.

Koprčani, ki so med drugimi pogrešali Omarja Correio, Ivana Novoselca, Michaela Pavlovića in Luko Šušnjaro, večino prvega polčasa niso bili nevarni, v 42. minuti pa je Damjan Vuklišević nepravilno v kazenskem prostoru ustavil Brighta Edomwonyija, zato je sledila najstrožja kazen. To je zanesljivo izvedel Bede Osuji.

VIDEO: Zadetek Kopra za vodstvo z 1:0

V drugem polčasu so Koprčani v 56. minuti prišli še do druge najstrožje kazni. Takrat je Edomwonyija v kazenskem prostoru zrušil Nejc Ajhmajer. Andrej Kotnik se je odločil za strel z bele pike, a ostal pri osmih golih v sezoni, saj je žogo poslal čez vrata.

VIDEO: Zapravljena enajstmetrovka Kotnika

Kazen za zapravljeno priložnost je sledila hitro, v 60. minuti je namreč Grigorij Morozov v kazenskem prostoru našel Aljošo Matka, ta pa je z močnim strelom žogo poslal pod prečko za 1:1.

VIDEO: Izenačenje Celja

Pozneje sta obe ekipi sicer prišli do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri, Celjani pa so bili vseeno konkretnejši in v 78. minuti zapravili še eno lepo priložnost prek Charlesa Ikwuemesija.

V 89. minuti je imel žogo za preobrat in zmago Tin Matić, vendar je malce z leve strani v kazenskem prostoru zadel le vratnico, v 91. minuti pa je nevaren strel Matica Vrbanca z roba kazenskega prostora ustavil Golubović. Ta je ujel tudi žogo po novem strelu Vukliševića z glavo v 93. minuti.

Celje bo v 18. krogu 30. novembra gostovalo pri Olimpiji, Koper pa bo gostil Muro.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več