single
[2]
140344

VIDE0: Po mojstrovini Bellinghama zopet namigovanja o odhodu

Avtor: Rene Vidmar
28. 10. 2021, 14.30

Jude Bellingham je trenutno verjetno eden izmed najbolj zaželenih mladih nogometašev v Evropi. K temu so v veliki meri pripomogle predstave, ki jih kaže na nogometnih zelenicah. Zadnji mojstrovini, s katero je opozoril nase, smo bili priča v soboto, ko je po samostojni akciji v kazenskem prostoru dodobra premešal obrambo Arminie Bielefeld in poskrbel za tretji zadetek rumeno-črnih. Borussia je tekmo 8.kroga Bunedslige dobila s 1:3.

Predvsem zaradi takšnih izvenserijskih potez je še toliko težje verjeti, da je Bellingham še vedno star le 18 let. Angleški up je v tej sezoni Bundeslige tekme do sedaj vselej začel v prvi enajsterici. To nakazuje zaupanje Dortmundovega stratega Marca Roseja v 18-letnega vezista. Ob poškodbi Haalanda pa bo v nadaljevanju sezone nekdanji član Birmingham Cityja še toliko bolj pod drobnogledom nogometnega sveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bundesliga (@bundesliga)

Med klubi, ki se zanimajo za usluge mladega Angleža, prednjačijo predvsem velikani iz Otoka, ki upajo, da bi lahko zvezdnika rumeno-črnih kaj kmalu ponovno videli v domovini. V luči namigovanj o prihodnosti Dortmundovega mladca se je tako na govorice o odhodu že odzval klubski direktor Sebastian Kehl. “Bellingham je in bo ostal igralec Borussie. Ravno iz tega razloga zanj nismo postavili cene, ki bi nas prisilila v prodajo. Poleg tega igralec v pogodbi tudi nima odkupne klavzule.”

Kljub temu se Kehl ne boji povečane pozornosti, ki so jo deležni nekateri igralci porurskega velikana. “Ustreza nam, da je v medijih veliko govora o naših fantih. To nakazuje, da v klubu dobro opravljamo svoje delo. V Borussii imamo veliko talenta, a če bomo želeli osvajati naslove, bomo morali obdržati najboljše igralce.”

18-letni vezist se je iz vrst Birmingham Cityja Borussii za 23 milijonov evrov pridružil leta 2020. Pogodba z rumeno-črnimi pa se mu izteče leta 2025.

FOTO:David Inderlied/picture-alliance/dpa/AP Images via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več