šport TV 1 logo
18:40
Juventus - Roma Serie A
šport TV 2 logo
18:30
Milan - Cagliari Serie A
šport TV 3 logo
19:40
Nantes - Monaco Ligue 1

Veteran Valverde bi Tour, Vuelto in Giro skrajšal za en teden

Avtor: Blaž Magdič
27. 4. 2020, 22.06

Španski kolesarski zvezdnik Alejandro Valverde je danes dejal, da bi kolesarstvo v času pandemije koronavirusa in posledic zdravstvene krize s (pre)polnim koledarjem dirk moralo za en teden skrajšati vse tri največje dirke: Tour, Giro in Vuelto. S tem bi po njegovem v koledarju dobili nekaj prostora tako za predah kot razporeditev preostalih dirk.

Prestavljen Tour de France naj bi se po novem začel 29. avgusta, preostali dve veliki večetapni dirki Giro d’Italia in Vuelta a Espana pa naj bi sledili do konca leta.

Vendar pa številne enodnevne dirke še nimajo nadomestnega termina, saj se Mednarodna kolesarska zveza Uci sooča s težavo, kam jih umestiti v novem koledarju.

“Kar bi morali storiti, je, da bi vsako od večtedenskih dirk skrajšali za en teden. Gre za razmere, kakršnih ni bilo še nikoli doslej, zato ne vidim smisla, da se vse tri dirke izpeljejo prek treh tednov, saj bo zmanjkalo prostora za vse,” je dejal zvezdnik Movistarja za španske novinarje.

“Že 15 dni kolesarjenja na posamezni večetapni dirki bi bilo dovolj, da bi navijači uživali, dirke pa bi preživele tudi glede sponzorjev in izpolnile pogoje,” je dodal 40-letni kolesar.

Valverde je svojo edino veliko dirko osvojil leta 2009 v rodni Španiji, vendar je v zadnjih letih dobil veliko enodnevnih klasik, med njimi dvakrat dirko Liege – Bastogne – Liege, leta 2018 pa je bil tudi svetovni prvak.

“Če bi bilo po moje, bi vsaki od treh glavnih dirk odbil teden dni dirkanja in raje vmes dodal še nekaj krajših dirk, saj morajo tudi te nekako preživeti,” je še dejal Valverde.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več