single
[2]
162460

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja

Avtor: Žiga Ikič
22. 6. 2022, 13.07

Vmesno obdobje med dvema sezonama Prve lige Telemach vselej polnimo z najbolj zanimivimi zgodbami, ki nas pripravljajo na novo tekmovalno sezono. Tokrat se posvečamo Etienu Velikonji, najbolj znanemu obrazu Gorice, povratnice med slovensko klubsko elito.

Nova Gorica je eden od nogometnih centrov v Sloveniji, v prihajajoči sezoni Prve lige Telemach pa bo znova na prvoligaškem zemljevidu. Goričani so si s suverenimi predstavami v 2. SNL znova izborili elitni status, ki ga ne nameravajo več izpustiti iz rok.

Obraz aktualne Gorice je Etien Velikonja, nekdanji slovenski reprezentant in napadalec Olimpije, Maribora, Cardiffa, Rio Ava, Willema II in nekaterih ostalih klubov. 33-letnik se je pred časom vrnil v matični klub, njegova vloga pa ima širši pomen, ne le vpliv na samem igrišču.

“Že moj povratek v Gorico pred leti je bil mišljen tako, da na mlajše nogometaše prenesem znanje in izkušnje, ki sem jih jaz prejemal kot mlad igralec. Sem vodja ekipe in upam, da bom fizično zdrav ter pripravljen, da bom pomagal tudi na igrišču,” je za Šport TV dejal Velikonja.

Gorica bo novo prvoligaško zgodbo začela 16. julija, ko bo v prvem kolu nove sezone Prve lige Telemach gostila ljubljanski Bravo.

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več