KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[5]
189332

Veliki ”slovenski” derbi – sklepno dejanje madžarskega pokala

Avtor: Kenny Jan
9. 4. 2023, 10.10

Velikonočna nedelja bo na programih Šport TV tudi v znamenju madžarskega rokometa. Pokalno tekmovanje se bliža h koncu, na sporedu sta zgolj še dve tekmi - mali in veliki finale. Predvsem v drugoomenjenem se obeta poslastica, saj se bosta spopadla velika rivala, ne bo šlo niti brez slovenskih reprezentantov.

Tekma za tretje mesto: Dabas – Tatabanya, ob 14.10, na Šport TV 3

Dabas šele peto sezono nastopa na najvišjem odru madžarskega rokometa, tja se je namreč premierno uvrstil v sezoni 2017/18. Na ta račun tudi ne beleži kakšnih posebnih uspehov v pokalnem tekmovanju, je pa v tekmovalnem obdobju 2018/19 že igral med ”TOP 4” in osvojil 4. mesto. Tokrat imajo priložnost, da bodisi izenači bodisi izboljša svojo najboljšo pokalno uvrstitev.

Na drugi strani je Tatabanya precej bolj poznano ime v rokometnem svetu. Osvojitve pokalnega tekmovanja se je razveselila dvakrat, sicer že dolgo časa nazaj (1969, 1978). Petkrat je osvojila drugo mesto, ravno tako že nekaj desetletij pred nedeljskim finalom, je pa bila kar sedemkrat tretja, nazadnje v tekmovalnem obdobju 2016/17.

Veliki finale: Pick Szeged – Telekom Veszprem, ob 16.55, na Šport TV 3

Ni treba posebej omenjati, da gre za finale, v katerem se bosta spopadla dva glavna nasprotnika. Pick Szeged, za katerega nastopajo slovenski reprezentanti Matej Gaber, Borut Mačkovšek in Dean Bombač, bo lovil svoj osmi pokalni naslov – nazadnje je ”kanto” dvignil v sezoni 2018/19.

Tudi na drugi strani igrišča bo prisoten močan slovenski pridih, saj že več let barve Veszprema brani Gašper Marguč. Najtrofejnejša rokoemtna ekipa naših severovzhodnih sosedov je pokalno konkurenco pokorila kar 29-krat, nazadnje lani in predlani.

Vabljeni v družbo prvakov! 

Foto: sportida.com

 

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več