šport TV 1 logo
08:45
Madrid World Athletics Indoor Tour
šport TV 2 logo
10:30
Dinamo - Inter Hrvaška liga
šport TV 3 logo
09:40
Italija - Škotska Pokal šestih narodov

Veliki Ogier potrdil, da se leta 2020 poslavlja

Avtor: Blaž Magdič
1. 8. 2019, 10.52

Francoz Sebastien Ogier, šestkratni svetovni prvak v reliju, je v intervjuju za Yahoo Sport potrdil, da bo po izteku pogodbe s Citroenom leta 2020 zaključil svojo športno pot.

Ogier je že ob podpisu zadnje pogodbe septembra 2018 za dve sezoni dejal, da bo to njegova zadnja pogodba in da bo zaključil z relijem. Zdaj pa je to novico potrdil v pogovoru za Yahoo Sport pred začetkom relija po Finski. Ta se prične v četrtek zvečer, prenos prve hitrostne preizkušnje bo tudi na Šport TV.

“Kariero bom zaključil konec leta 2020 pri Citroenu. Potem se želim ukvarjati z drugimi stvarmi. Več bom doma, poskušal bom biti najboljši oče, kar se da, biti več ob sinu. Ponovno bi se tudi lotil študija ekonomije, blizu mi je tudi ekologija, čeprav sem že dolgo časa v avtomobilističnem športu. Ni mi vseeno za naš planet. Igral bom tudi golf, ki sem ga začel pred nekaj časa in me je zasvojil. Seveda ne bom opustil avtomobilizma, a temu ne bom tako zavezan kot zdaj,” je o načrtih za prihodnost dejal 35-letni Francoz.

Ogier, ki trenutno zaseda drugo mesto v seštevku svetovnega prvenstva, je zmagovalec svetovnega prvenstva v reliju zadnjih šest let, pred tem pa je devet let dominiral njegov rojak Sebastien Loeb.

Ogier bo nove točke napadal na Finskem. Dirka se začenja ob 19. uri, prenos na Š1.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več