šport TV 1 logo
21:45
Inter - Parma Serie A
šport TV 2 logo
21:30
Roma - Milan Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Washington NHL

Velepec: Veseli me, da so fantje zdravi in pripravljeni za boj

Avtor: Blaž Magdič
21. 1. 2020, 17.05

Pokljuka bo od četrtka do nedelje gostila biatlonske tekme svetovnega pokala. Glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec napoveduje dobre uvrstitve, saj so tekmovalci zdravi in pripravljeni za boj z najboljšimi.

Na 23. izvedbi tekem na Pokljuki, prvič je biatlonska karavana v Slovenijo prišla v sezoni 1992/93, prireditelji napovedujejo 15.000 do 20.000 gledalcev, ki naj bi podprli domače reprezentante. Ti so v sezoni že dokazali, da se prav vsi lahko uvrstijo med dobitnike točk.

“Doma se želimo predstaviti v najlepši luči. Prav individualna tekma bi bila lahko naša paradna disciplina, saj imamo odlične strelce. Velika želja je, da bi vsaj dva fanta nastopila na nedeljski tekmi s skupinskim startom. Vesel sem, da se je ekipa po decembrskih slabših izidih sestavila, in da smo pripravljeni doma pokazati največ,” je dejal Velepec.

“Tudi dekleta so pripravljena na boj,” je dodala trenerka ženske ekipe Andreja Mali. “Pokazale so že nekaj zelo solidnih nastopov. Petkova posamična tekma je tekma streljanja in želim si, da bi bile tekmovalke malo bolj natančne kot med sezono,” je povedala.

Optimizem se vrača tudi med tekmovalce. “Bilo je nekaj dobrih in nekaj solidnih izidov, pa tudi nekaj spodrsljajev. A v začetku sezone smo imeli težave z materialom, ki smo jih zdaj počasi rešili, ko je Anže Globevnik spet prevzel servis. Škoda, da to ni bilo urejeno že pred novim letom, ko sem se počutil zelo dobro, nato je bilo nekaj težav z zdravjem, a zdaj se iz tekme v tekmo počutim boljši,” je pojasnil Jakov Fak.

Dodal je, da si prav doma želi zelo dober izid: “Predvsem zaradi domače publike, pa tudi zaradi promocije biatlona.”

Obenem pa bo letošnja Pokljuka za tekmovalce poseben izziv. “Proge so nove, na njih še nismo tekli, a nove so za vse. Tudi za nas bo današnji trening prvi stik z novo progo, za katero mislim, da je bolj zahtevna kot doslej,” je še povedal Fak.

Načrte je razkril tudi izkušeni Klemen Bauer, ki je blestel predvsem v štafeti. “Ta žar s štafetnih tekem moram prenesti še na posamične tekme. Predvsem zdaj tukaj na Pokljuki, saj smo to tekmo čakali od lanskega decembra. Tukaj bi vsi radi pokazali svoje mojstrstvo in izkoristili energijo domačega prizorišča sebi v prid,” je povedal.

Podobne so želje ostalih reprezentantov in reprezentantk, posebej deklet, ki upajo na morda prvo točko v sezoni.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več