KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[5]
187314

Velenje v pričakovanju prve četrtfinalne tekme evropskega pokala

Avtor: Kenny Jan
17. 3. 2023, 19.31

Rokometaše velenjskega Gorenja v soboto v Novem Sadu čaka prva četrtfinalna tekma v evropskem pokalu proti Vojvodini. Slovensko-srbski klubski obračun se bo v drugem največjem mestu v Srbiji pričel ob 18. uri, povratna tekma bo teden dni kasneje v velenjski Rdeči dvorani.

Izbranci primorskega strokovnjaka na klopi Velenja Zorana Jovičića so v generalki za sobotni dvoboj sredi tedna doživeli boleč poraz proti Celju Pivovarni Laško v četrtfinalu slovenskega pokala. Edina “preživela” slovenska moška ekipa na mednarodni sceni v tej sezoni napoveduje srčno igro proti trenutno vodilni zasedbi v srbski ligi, kjer igra tudi nekdanji veliki up slovenskega rokometa Gregor Ocvirk.

“Ekipa Vojvodine je dobra in izkušena, v svojih vrstah ima številne dobre strelce. Goji hitro igro s številnimi (pol)protinapadi, zato bomo morali biti zbrani od prve minute in pokazati svojo najboljšo igro. Pričakujem, da bo tekma težka in trda. Mi bomo dali svoj maksimum, na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo,” je za klubsko spletno stran pred tekmo dejal Jernej Drobež.

“Po sredinem porazu v Celju smo morali hitro ‘zbistriti glave’ in se pripraviti na evropsko tekmo. Pričakujemo zelo zahtevno tekmo v Novem Sadu. Naša naloga je, da se dobro pripravimo in misli umerimo samo v izjemno pomembni mednarodni tekmi konec tega in prihodnjega tedna,” je dodal Timotej Grmšek.

Velenjska zasedba je na poti do četrtfinala izločila avstrijski Bregenz, srbski Partizan iz Beograda in ciprsko Famagusto, Vojvodina pa italijanski Brixen, avstrijski Krems in norveški Arendal.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več