single
[38]
127071

Vedenejeva uradno do vozovnice za olimpijske igre

Avtor: Blaž Magdič
31. 5. 2021, 18.17

Slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki Jekaterina Vedenejeva je tudi uradno potnica na poletne olimpijske igre v Tokiu. Kot so danes sporočili iz Mednarodne gimnastične zveze (Fig), si je Rusinja s slovenskim potnim listom olimpijski nastop priborila po nizu dobrih predstav na kvalifikacijskih svetovnih pokalih.

Vedenejeva je minuli konec tedna na zadnji kvalifikacijski postojanki v Pesaru v mnogoboju zasedla 11. mesto, uvrstila pa se je tudi v finale s trakom, kjer je bila četrta.

Že pred tem je 26-letnica uspešno nastopila v Bakuju, kjer je že bilo znano, da tudi če izpusti Pesaro, ima OI v žepu. Danes pa so to uradno potrdili tudi pri Figu, ko so objavili telovadke, ki so si OI izborile preko svetovnega pokala.

Ritmičarka iz ruskega Irkutska, ki zadnja tri leta nosi slovenski dres, je praktično olimpijsko normo za Slovenijo osvojila že na svetovnem prvenstvu leta 2019 v Bakuju, ko je v mnogoboju zasedla 17. mesto, čeravno Fig tega uradno ni potrdil.

Med posameznicami se je neposredno v Tokio namreč uvrstilo le 16 najboljših iz mnogoboja na SP, a ker je bila pred Vedenejevo tudi Japonka, ki ne bo potrebovala posebnega povabila za državo gostiteljico, je bilo že jasno, da je naslednja v vrsti Vedenejeva. Skupno bo na olimpijskem turnirju posameznic nastopilo 26 tekmovalk.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več