single
[3]
176505

Več kot tri milijone evrov za Dončićevo zbirateljsko kartico

Avtor: Blaž Magdič
20. 11. 2022, 16.11

Luka Dončić ne blesti le v dvoranah v severnoameriški ligi NBA. Za slovenskega zvezdnika je veliko zanimanja tudi zunaj košarkarskih dvoran. Na uradni dražbi so za več kot tri milijone evrov prodali redko zbirateljsko kartico z Dončićevo podobo in njegovim podpisom iz njegove uvodne sezone v ligi NBA, poroča medijska mreža ESPN.

V petek dopoldne je bila izjemno redka kartica takrat še novinca v ligi NBA Luke Dončića na dražbi prodana za 3,12 milijona dolarjev (3,02 milijona evrov). Gre za rekordno vrednost za košarkarske kartice, ki so bile dane v prodajo na preverjenih javnih dražbah, poroča ESPN.

Gre za kartico iz sezone 2018/19 National Treasures RPA z Dončićevo podobo in njegovim podpisom ter logotipom NBA (Logoman), v sezoni, v kateri je postal novinec leta.

Kot navaja ESPN, naj bi prav ta kartica domnevno zamenjala lastnika v zasebni prodaji že 28. februarja 2021, ko je njena vrednost takrat dosegla 4,6 milijona dolarjev (4,45 milijona evrov), s čimer je takrat dosegla najvišjo prodajno vrednost za košarkarsko kartico v zgodovini.

Dončić igra svojo peto sezono pri Dallas Mavericks. Triindvajsetletni Ljubljančan vodi v ligi NBA na seznamu najboljših strelcev s 34,4 točke na tekmo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več