šport TV 1 logo
13:55 V ŽIVO
Oman - Kazahstan Socca World Cup
šport TV 2 logo
12:30
Roma - Cagliari Serie A
šport TV 3 logo
13:00
Spartak - Metaloplastika Šabac SEHA Liga

Več kot 16.500 evrov za športnike iz socialno šibkih okolij

Avtor: Blaž Magdič
30. 9. 2019, 20.57

Kongresni trg v Ljubljani je v soboto gostil tradicionalni zaključek Evropskega tedna športa. Večer je bil v znamenju dobrodelnega teka, kjer je izkupiček namenjen športnikom iz socialno šibkih okolij. Tudi slabo vreme ni ustavilo tekačev, in v Olimpijskem komiteju Slovenije so za ta namen zbrali smo rekordnih 16.520 evrov.

Dobrodelnik tek je bil organiziran na 400-metrskem krogu v Parku zvezda. Športniki in znani Slovenci so nabirali kroge in na ta način zbirali denar za športnike. Svoje so dodali tudi sponzorji in letos je bil izkupiček organizatorjev trikrat večji od lanske akcije, so sporočili z nacionalnega olimpijskega komiteja.

Na Olimpijskem festivalu so se v petek in soboto predstavile športne zveze Slovenije, najmlajši pa so imeli priložnost, da spoznajo športe in z igro naredijo prve korake v svet odbojke, lokostrelstva, motošportov in ostalih, ki so zavzeli trg v središču Ljubljane.

Telesno aktivnih, ki se s športom ukvarjajo vsakodnevno, je v Sloveniji kar 15 odstotkov, še dodatnih 36 odstotkov po raziskavi Eurobarometra iz leta 2017 telovadi nekajkrat tedensko. To Slovenijo uvršča v vrh EU. Slovenci izstopamo kot narod, ki se rad giba na prostem, v parkih in v naravi.

Poleg športa pa je bilo v prestolnici tudi obilo zabave. Vragolije na trampolinih so pokazali Dunking Devils, na kolesih so navduševali Urban Roof, vrhunec pred nastopom glasbene skupine Tabu pa je bil ognjeni spektakel Čupakabre.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Sanjska sezona Tima Gajserja...Več

2

700 razlogov, zakaj oboževati ali sovražiti Cristiana Ronalda...Več

3

Naj se Melodrama nadaljuje!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Vratar Žiga Frelih v zadnjih sekundah zabil za točko Zaprešića...Več

2

VIDEO: Dončić s finto med nogama poslal Antetokounmpa “na burek”...Več

3

VIDEO: Slovenski malonogometaši pokazali, kako se poje himno...Več