šport TV 1 logo
18:00
Colchester United - Tottenham Angleški ligaški pokal
šport TV 2 logo
18:00
Strasbourg - Reims Ligue 1
šport TV 3 logo
17:45
Porto - Veszprem EHF Liga prvakov

Več kot 16.500 evrov za športnike iz socialno šibkih okolij

Avtor: Blaž Magdič
30. 9. 2019, 20.57

Kongresni trg v Ljubljani je v soboto gostil tradicionalni zaključek Evropskega tedna športa. Večer je bil v znamenju dobrodelnega teka, kjer je izkupiček namenjen športnikom iz socialno šibkih okolij. Tudi slabo vreme ni ustavilo tekačev, in v Olimpijskem komiteju Slovenije so za ta namen zbrali smo rekordnih 16.520 evrov.

Dobrodelnik tek je bil organiziran na 400-metrskem krogu v Parku zvezda. Športniki in znani Slovenci so nabirali kroge in na ta način zbirali denar za športnike. Svoje so dodali tudi sponzorji in letos je bil izkupiček organizatorjev trikrat večji od lanske akcije, so sporočili z nacionalnega olimpijskega komiteja.

Na Olimpijskem festivalu so se v petek in soboto predstavile športne zveze Slovenije, najmlajši pa so imeli priložnost, da spoznajo športe in z igro naredijo prve korake v svet odbojke, lokostrelstva, motošportov in ostalih, ki so zavzeli trg v središču Ljubljane.

Telesno aktivnih, ki se s športom ukvarjajo vsakodnevno, je v Sloveniji kar 15 odstotkov, še dodatnih 36 odstotkov po raziskavi Eurobarometra iz leta 2017 telovadi nekajkrat tedensko. To Slovenijo uvršča v vrh EU. Slovenci izstopamo kot narod, ki se rad giba na prostem, v parkih in v naravi.

Poleg športa pa je bilo v prestolnici tudi obilo zabave. Vragolije na trampolinih so pokazali Dunking Devils, na kolesih so navduševali Urban Roof, vrhunec pred nastopom glasbene skupine Tabu pa je bil ognjeni spektakel Čupakabre.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več