single
[5]
168073

Vardar in Nexe na Š1 za preboj na finalni turnir lige SEHA

Avtor: Klemen Verlič
23. 8. 2022, 08.55

Za enajsti finalni turnir lige SEHA v Zadru sta na voljo le še dve vozovnici. Zagrebu in Vezspremu se bo v zaključni fazi prestižnega regionalnega tekmovanja v torek pridružil še zmagovalec obračuna med Vardarjem in Nexejem.

Moštvi sta v ligi SEHA med seboj obračunali že štiriindvajsetkrat. Makedonci so uspešnejši s 16 zmagami. Sedemkrat so zmagale Našice, enkrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. V zadnjem obdobju je hrvaški klub Vardar premagal celo na vseh zadnjih treh medsebojnih obračunih.

Za obema ekipama pa je vseeno pestro prestopno obdobje. Nexe se je moral posloviti od svojega najboljšega igralca v lanski sezoni – hrvaškega reprezentanta Halila Jaganjača. Vseeno pa v svoje vrste pripeljal tudi nekaj pomembnih okrepitev. Desnega zunanjega Ivana Sršena, pivota Marka Račića in levega krilnega Karla Godca, ki se vrača po izjemni drugi polovici sezone v Franciji.

Pri Vardarju je novega člana Zagreba Timurja Dibirova nadomestil Dejan Manaskov. Trener Vlado Nedanovski pa bo imel pri izbiri moštva zahtevno nalogo, saj je velik del le tega sestavljenega iz članov mladinskega pogona. Vseeno pa makedonski strateg pred tekmo ostaja optimističen.

“Med pripravljalnim obdobjem smo ves čas razmišljali o uvodni tekmi proti Nexeju. Gre za izjemno kakovostno ekipo, ki se je še pred dobrima dvema mesecema pripravljala na zaključni turnir evropske lige. Med seboj se igralci dobro poznajo, saj večina skupaj igra že dolgo časa. A tudi mi o njih vemo veliko, zato pričakujem zanimiv obračun. Zaradi težav v rotaciji bom moral dati veliko priložnosti mladim rokometašem, a verjamem, da bodo ti dokazali, česa so sposobni,” je za spletno stran lige dejal strateg Vlado Nedanovski.

Težko pa na obračun čakajo tudi gostje, ki jih vodi slovenski trener Branko Tamše. “V torek igramo proti dvakratnim evropskim prvakom, kar pomeni, da bomo v tekmo vstopili z ogromno spoštovanja. Vseeno bomo odločeni dokazati, česa smo sposobni. V pripravljalnem obdobju smo imeli veliko vzponov in padcev. Naš cilj si je zagotoviti mesto na finalnem turnirju v Zadru. Čeprav v Skopju ne bomo mogli računati na vse igralce, verjamem v našo dobro predstavo,” je pred tekmo dejal Tamše, ki v svojem kadru lahko računa tudi na tri Slovence, in sicer Miho Kavčiča, Andraža Velkavrha in Sašo Barišič Jamana.

Četrtfinale lige SEHA: Vardar – Nexe v torek ob 20.10 na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več