single
[3]
127406

Valencia svoj fokus usmerila v polfinale, pričakuje jo madridski Real

Avtor: Kenny Jan
5. 6. 2021, 10.40

Valencia je na krilih razpoloženega Nikole Kalinića v četrtfinalu španskega košarkarskega prvenstva izločila Baskonio. Slednja se je borila vse do konca, a po zadnjem sodnikovem žvižgu pri rezultatu 78-73 morala priznati poraz Klemnu Prepeliču in soigralcem. V polfinalu se bo slovenski košarkar pomeril proti kraljevemu klubu iz prestolnice - Real Madridu.

Kdo ve, na katero stran bi se nagnila tehtnica, če Valencia v svojih vrstah ne bi imela Nikole Kalinića. Srbski košarkar je dominiral tekom celotnega obračuna in nenazadnje prispeval 18 točk.

Valencia je tretjo (in zadnjo) četrtfinalno tekmo začela podjetneje v primerjavi s prejšnjima obračunoma, dobra energija pa se je prevesila tudi v obrambne zadolžitve. Poleg Kalinića je dobro tekmo odigral tudi Mike Tobey.

Da ne bi preveč zaostajala, se je Baskonia morala zanašati na uspešne mete za tri točke Achilla Polonare, k bolj napetemu srečanju je pomagal tudi Zoran Dragić, ki je bil s 16 točkami najboljši strelec gostujoče zasedbe.

Baskonia pa se ni mogla veliko približati Valencii, saj sta Bojan Dubljevič in Louis Labeyrie kronala domačo premoč pod nasprotnikovim košem.

Na dobro igro Valencia prav tako računa v polfinalu, kjer se bo pomerila proti madridskemu Realu. ‘Beli balet’ je sicer drugi najuspešnejši španski košarkarski klub kar se tiče naslovov v državnem prvenstvu – teh jih ima v svoji vitrini 13. Valencia je bila za najboljšega v kraljevini okronana zgolj enkrat, in sicer leta 2017.

Prvo tekmo polfinala španske lige med Real Madridom in Valencio si boste lahko ogledali v nedeljo, ob 18.25, samo na programu Š2. Vabljeni v našo družbo! 

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več