single
[3]
135357

V zmajevem gnezdu nekdanji igralec Panathinaikosa

Avtor: Marko Premrl
23. 8. 2021, 23.11

Ljubljanska Cedevita Olimpija je pod košem pridobila evroligaško okrepitev. Iz grškega Panathinaikosa se v slovensko prestolnico seli Zach Auguste, so danes sporočili iz kluba. Kar 208 cm visoki košarkar, ki ima državljanstva Združenih držav Amerike, Haitija in Grčije, bo pod obema obročema zapolnil vrzel, nastalo z odhodom Mangoka Mathianga.

Auguste je študiral na sloviti univerzi Notre Dame. V ligi NBA nato ni dobil priložnosti in preselil se je v Turčijo, kjer je zaigral za Usak Sportif, in v turškem državnem prvenstvu v povprečju dosegal 11,7 točke, 7,5 skokov in 0,7 pridobljene žoge, v ligi prvakov pa je v statistiko v povprečju vpisal 13,4 točke, 8,8 skokov, 0,6 blokade in 0,5 pridobljene žoge na obračun.

Po sezoni v Turčiji se je 28-letni košarkar pred začetkom sezone 2017/18 prvič preselil v grški Panathianikos, nato pa odšel h Galatasarayu, kjer je ostal dve sezoni. Pred začetkom sezone 2020/21 se je vrnil v Panathianikos. V zadnji sezoni je v dresu Panathinaikosa v evroligi dosegal 4,6 točke, 2,3 skoke in 0,6 pridobljene žoge na tekmo. S klubom je bil v Grčiji tudi dvakrat prvak.

“Odkar smo z Mangokom Mathiangom dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe, smo na trgu iskali njegovo zamenjavo. Našli smo jo v obliki Zacha Augusta, centra, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski tekmovalni ravni. Verjamem, da smo uspeli najti pravo rešitev, igralca, ki se bo lahko vklopil v naš sistem. Z dodatkom Augusta smo tudi zaključili s kadrovanjem pred začetkom nove tekmovalne sezone,” je o novi okrepitvi povedal športni direktor kluba Sani Bečirović.

 

Foto: Guliver Image
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več