šport TV 1 logo
08:45
Mlada Boleslav - Slavia Praha Češka liga
šport TV 2 logo
08:45
Mouscron - Club Brugge Belgijska liga
šport TV 3 logo
08:45
Kiel - Vardar EHF Liga prvakov

V Žireh bodo odprli sodobni nordijski center

Avtor: Marko Premrl
15. 8. 2019, 17.26

Smučarski skakalni klub Žiri, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo na področju smučarskih skokov, z letošnjo jesenjo uresničuje načrt izgradnje enega najsodobnejših nordijskih centrov za vadbo smučarskih skokov slovenske osnovnošolske mladine v zimskem in poletnem času.

Izgradnjo tega športnega centra, kjer naj bi skozi vse leto organizirali čim več tekem in se pomembno posvečali razvoju strokovnega kadra, so si v klubu kot prednostno nalogo zadali že v letu 2002. Med podjetji, ki že več let podpirajo izgradnjo nordijskega centra, je tudi družba Poclain Hydraulics, ki je stopila v ospredje kot sponzor.

Žirovski nordijski center bo tako ob uradnem odprtju, ki bo potekalo predvidoma v mesecu oktobru, dobil novo ime – NC Poclain.

Nordijski center Poclain je opremljen s sodobno tirno vzpenjačo ter novimi plastificiranimi skakalnicami, kjer mladi športniki skozi vse leto pridobivajo dragocene izkušnje. Kakovosten trening skokov poteka na 8-, 15-, 26-, 40- in 60-metrski skakalnici, namenjen pa je tako domačim tekmovalcem kot tudi gostujočim skakalcem in skakalkam iz ostalih klubov. Na vseh skakalnicah je mogoč trening tudi pod reflektorji, kar je posebej pomembno za izvedbo treninga v popoldanskih urah v zimskem času, ko so dnevi krajši.

SSK Žiri neprekinjeno deluje že od svoje ustanovitve leta 1974, njegova zgodovina pa sega v leto 1950, ko je bilo organizirano prvo tekmovanje na takrat novi 25-metrski skakalnici. V klubu so doslej vzgojili že veliko državnih prvakov, v zadnjih sezonah pa tekmovalci, kot sta Ema Klinec in Nika Križnar, članici skakalne A-reprezentance, redno posegajo po vidnejših uvrstitvah tudi v mednarodnem merilu. Med vidnejše člane sodi tudi Zoran Zupančič, strokovni vodja ter glavni trener ženske skakalne reprezentance.

Tekmovalke in tekmovalci vadijo pod vodstvom glavnega trenerja Jerneja Kumra in štirih honorarnih pomočnikov Gašperja Klinca, Gašperja Martinčiča, Luke Oblaka ter Tomaža Nagliča. Vsi so izkušeni in strokovno usposobljeni trenerji smučarskih skokov. V klubu redno vadi okoli 40 športnikov, kar klub uvršča med večje skakalne klube v državi.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več