single
[2]
170782

V zadnjih 10 letih za prestope največ preplačali United, Juventus in PSG

Avtor: Urban Kolman
20. 9. 2022, 11.05

Angleški nogometni velikan Manchester United je, upoštevajoč izsledke najnovejše študije švicarskega inštituta, zabeležil največjo prekoračitev stroškov prestopov v zadnjem desetletju med klubi v petih največjih evropskih nogometnih ligah, je v ponedeljek objavila nemška tiskovna agencija dpa.

Izdatek rdečih vragov za 33 prestopov med julijem 2012 in novembrom 2021 je bil za 238 milijonov evrov višji od ocenjene skupne vrednosti teh igralcev pred njihovim prestopom po statističnem modelu, ki ga je razvil nogometni observatorij na Mednarodnem centru za raziskave v športu CIES v Švici. CIES je ustanovila Mednarodna nogometna zveza (Fifa) v sodelovanju z univerzo in lokalnimi oblastmi v Neuchatelu.

Raziskovalci nogometnega observatorija ugotavljajo, da sta naslednja kluba za Unitedom, ki pri prestopih nista gledala na astronomske vrednosti italijanski Juventus in francoski Paris Saint-Germain, s presežkom 234 milijonov oziroma 162 milijonov evrov v primerjavi z ocenjenimi vrednosti prestopov. V Nemčiji je največ preplačala Borussia Dortmund, in sicer v primerjavi z drugimi klub samo 77 milijonov.

Angleški premierligaš Aston Villa je zabeležil drugo največjo prekoračitev med angleškimi klubi s 149 milijoni evrov, sledi mu londonski Chelsea s 135 milijoni evrov.

Med 36 klubi, ki so za sklenitev ocenjenih poslov vložili manj denarja, kot je bilo pričakovano, so bili le trije člani elitnega angleškega prvenstva, na podlagi česar je mogoče ugotoviti pomembno vlogo angleških prvoligašev pri višanju vrednosti prestopov igralcev.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več