pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lyon - Reims Ligue 1

V Wisli začetek nove skakalne sezone

Avtor: Kenny Jan
20. 11. 2020, 09.08

Z današnjimi kvalifikacijami (18.00) se bo v Wisli začela 42. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na Poljskem bodo slovenske barve branili Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič, Anže Semenič in Tilen Bartol, ki jih v soboto najprej čaka ekipna tekma, v nedeljo pa sledi še prva posamična tekma nove zime.

Na koledarju sezone je 35 tekem svetovnega pokala, od tega 28 posamičnih ter sedem ekipnih. Prav zaradi koronske pandemije bo imela sezona več vrhuncev kot sicer, prvi bo že sredi decembra, ko se bodo najboljši skakalci zbrali v dolini pod Poncami in se v Planici borili za kolajne svetovnega prvenstva v poletih.

Sledi novoletna turneja štirih skakalnic Oberstdorf – Garmisch-Partenkirchen – Innsbruck – Bischofshofen, nato pa skakalce konec februarja in v začetku marca v Oberstdorfu čaka tudi SP v nordijskem smučanju.

Pred velikim finalom sezone konec marca v Planici – skakalci bodo slovensko zibelko poletov to zimo obiskali kar dvakrat – pa skakalce čaka še norveška turneja raw air.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je ekipi po uspešnih pripravah – skakalci so kljub pandemiji opravili vse načrtovane treninge – začrtal visoke cilje, kot glavna je izpostavil kolajni na obeh SP.

Večjih zdravstvenih težav ni bilo z izjemo Domna Prevca, ki je izgubil dober mesec zaradi zloma roke, a je nadoknadil zamujeno po številu skokov, vendar še ni nared.

Slovenija ima po mnenju Bertonclja za prve tekme v Wisli močno ekipo in trener upa, da bo konkurenčna za stopničke.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

2

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

3

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več