single
[38]
97820

V Vroclavu neizprosen boj za vsako strelsko desetinko

Avtor: Marko Premrl
27. 2. 2020, 14.04

Šestčlanska slovenska strelska članska reprezentanca je v polni zasedbi prispela na Poljsko, ki bo do konca tega tedna prizorišče evropskega prvenstva z zračnim orožjem na 10 metrov. V Vroclavu se bosta najprej predstavila Sašo Stojak in Jože Čeper, pred njima je v petek preizkušnja z zračno pištolo.

V slovenskem taboru največ pričakujejo od sobotne tekme z zračno puško, na njej bosta poleg prve slovenske strelske violine v mogočni Stoletni dvorani v Vroclavu Žive Dvoršak z zračno puško nastopile še Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič, v moški konkurenci pa še Nejc Klopčič.

“Predvsem upam, da bomo v Vroclavu dobro delovali kot orkester oziroma trio. Naša ženska ekipa z zračno puško je zares močna, vse tri smo sposobne doseči vrhunski izid, kar močno krepi in motivira ekipni duh znotraj naše ekipe,” je uvodoma dejala Dvoršakova.

“V vsakem primeru se bomo na sobotni tekmi potrudile tako za sebe kot za ekipo, naš cilj je, da se prebijemo na nedeljsko ekipno tekmo in na njej posežemo po visokih mestih. Strelstvo je izjemno zapleten šport, a menim, da smo v pripravljalnem obdobju izjemno trdno in pridno vadile ter upam, da se nam bo vse to poplačalo na izjemno pomembni tekmi,” je dodala Dvoršakova, nosilka bronaste kolajne iz Odenseja 2013 ter še trikratna finalistka finalnih tekem na evropskih prvenstvih.

“Pričakovanja in želje so pred izjemno pomembno tekmo visoka. Zadnji treningi so me zadovoljili in veselim se sobotne preizkušnje. Napetost je iz dneva v dan večja, a zdrava trema je vselej dobrodošla pred velikimi tekmami,” je ob prihodu v Vroclav dejala Kuharičeva, ki je od prejšnjega meseca tudi zaposlena v športni četi v slovenski vojski.

Na lanskem evropskem prvenstvu v Osijeku je bila najboljša slovenska strelka Jerovškova, pred sobotno tekmo pa je grosupeljska strelka dejala: “Moja trenutno pripravljenost je na višji ravni kot lani pred Osijekom. V tej sezoni dosegam kar visoke izide, moja pripravljenost je konstantna in upam na visoka mesta.”

Na lanskem evropskem prvenstvu z malokalibrskim orožjem v Bologni je v polnem sijaju zablestel Jože Čeper. Obetaven strelec iz Gornjih Ležeč je na tekmi s standardno pištolo osvojil sijajno šesto mesto, v Vroclav pa je prišel poškodovan.

“Izjemno se veselim petkove tekme v Vroclavu. Moja pričakovanja so zaradi poškodbe mišice na desni roki nekoliko manjša kot pred lansko tekmo v Bologni, a navkljub pomanjkanju treninga se bom potrudil po svojih najboljših močeh,” je dejal Čeper, medtem ko je Stojak dodal: “Od začetna sezone sem povsem osredotočen na tekmo v Vroclavu. V pripravljalnem obdobju sem veliko bolj intenzivno delal kot v minulih letih, s pozitivnimi mislimi pričakujem petkovo tekmo.”

Na veliko sceno bo stopil tudi Nejc Klopčič, po dveh predhodnih nastopih v mladinski bo premierni nastop doživel še v članski konkurenci. “Konkurenca med člani je večja. Na zadnjih treningih mi je šlo zelo dobro, ob dobri tehniki streljanja in sproščenem nastopu je morda dosegljivo tudi finale,” je pred veliko tekmo neustrašen mladi strelec iz Črnuč.

Izredne razmere v nekaterih delih stare celine po izbruhu epidemije novega koronavirusa zaenkrat ni okrnilo strelskega programa na Poljskem, prireditelji tekmovanja so izpeljali vse dosedanje preizkušnje v mladinskih kategorijah.

Od štiričlanske slovenske zasedbe se je najbolj izkazala Teja Medved, ki je na tekmi z zračno puško s 623,4 kroga zasedla 14. mesto, medtem ko je Sara Slak (612,7) osvojila 54. mesto. V moški mladinski konkurenci v tej disciplini je Luka Lukič (618,0) osvojil 30. mesto, edina slovenska predstavnica z zračno pištolo Anja Prezelj pa je s 552 krogi zasedla 35. mesto.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več