šport TV 1 logo
12:30 PRVIČ
Vrhunci šestega dneva Tour de Hongrie
šport TV 2 logo
12:45
Italija, 19. HP WRC
šport TV 3 logo
13:00
Houston - Toronto MLB

V Umagu poleg Bedeneta tudi Ivanišević in Rafter (video)

Avtor: Blaž Magdič
21. 5. 2019, 16.57

Teniški turnir ATP v Umagu bo tudi letos poleti na sever Istre privabil množico obiskovalcev, ki imajo radi zanimiv tenis in dobro zabavo. Glede na to, da bo turnir praznoval okroglo obletnico, prireditelji obljubljajo še dodatne zanimive aktivnosti, med katere sodi tudi ekshibicijski dvoboj med Goranom Ivaniševićem in Patrickom Rafterjem.

Finalista Wimbledona iz leta 2001 – dobil ga je Ivanišević z 9:7 v petem nizu – bosta na osrednje igrišče v Umagu stopila 17. julija in tako svečano obeležila 30. izvedbo turnirja, ki sodi v kategorijo ATP 250 z nagradnim skladom 586.140 evrov.

Goran Ivanišević bo hkrati tudi odprl enotedensko dogajanje v Umagu; 13. julija bo odigral ekshibicijo z Goranom Prpićem, kar bo ponovitev prvega finala v Umagu leta 1990.

VIDEO: Tomislav Poljak (Starwing Sports)

Prireditelji, ki so turnir danes predstavili v Ljubljani v prostorih enega od pokroviteljev, Zavarovalnice Triglav, so izpostavili tri glavne zvezdnike oziroma magnete za gledalce. Domačega asa Borno Čorića, trenutno petnajstega igralca na svetu, najboljšega italijanskega tenisača Fabia Fogninija, ki zaseda enajsto mesto na lestvici ATP, ter glavnega slovenskega aduta Aljaža Bedeneta.

Prvi slovenski lopar bo že devetič nastopil na turnirju v Umagu, njegova želja pa je preseči dosedanji najboljši rezultat, četrtfinale iz leta 2013. “Umag letos praznuje 30 let, med turnirjem pa bom tudi sam dopolnil to okroglo številko. Upam, da si bom podaril lepo darilo in dosegel vrhunski rezultat. Zame je Umag od nekdaj nekaj posebnega, saj je na tribunah vedno polno slovenskih gledalcev, hkrati pa je bilo to moje prvo prizorišče, kjer sem v živo gledal najboljše igralce na svetu,” je dejal Bedene.

VIDEO: Danira Rančić (Plava Laguna Open)

Turnir Plava Laguna Croatia Open slovi tudi po bogatem spremljevalnem programu. Letos bo prvi zvezdnik tega dela Tony Cetinski, obiskovalce pa bodo zvečer zabavali še glasbene skupine in različni DJ-ji – Queen Tribute Band, W&W, Salvatore Ganacci, Gianluca Vacchi in Mike Candys.

Najbolj zanimive dvoboje turnirja v Umagu si boste lahko v ekskluzivnih prenosih ogledali na Šport TV!

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Gajser po hat-tricku zmag: Sploh ne vem, kaj naj rečem...Več

2

Zmes inteligence in potrpežljivosti – kako je Klopp zgradil svoj Liverpool?...Več

3

Giroudov finale bitke s preteklostjo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Ibrahimović s popolnimi škarjicami obnorel ZDA...Več

2

VIDEO: Mladinec se je ponorčeval z Neymarja...Več

3

VN Rusije: Gajserju zmaga in rdeča številka vodilnega (video)...Več