pismo ikona
šport TV 1 logo
08:25 V ŽIVO
Grčija - ZDA Svetovno prvenstvo
šport TV 2 logo
07:00
Edmonton, Sprint, ženske ITU World Triathlon Series
šport TV 3 logo
07:00
Italija - Norveška IIHF SP elitne divizije 2019

V Trentinu Gajser, Gerčar in Pancar

Avtor: Marko Premrl
3. 4. 2019, 18.31

Najboljši motokrosisti sveta bodo konec tedna najbližje Sloveniji, saj se bodo v Pietramurati pomerili na dirki za veliko nagrado Trentina. Barve Slovenije bo poleg Tima Gajserja prvič letos na dirki za svetovno prvenstvo v razredu MXGP zastopal Klemen Gerčar, Jan Pancar pa bo tekmoval v razredu MX2, so sporočili z AMZS.

Gajser je na treh dirkah za svetovno prvenstvo vpisal tri uvrstitve na zmagovalni oder. Doslej mu na cilju, razen v drugi vožnji Matterley Bassina, sicer še ni uspelo pokazati hrbta Italijanu Antoniu Cairoliju, ki ima tri skupne zmage in s tem tudi že kar lepo prednost v skupnem seštevku. Gajser na drugem mestu pred četrto dirko sezone zaostaja 22 točk.

Pietramurata bo za najboljšega slovenskega motokrosista priložnost za novo vrhunsko uvrstitev, saj mu proga ustreza – tako zaradi trše podlage kot zaradi številnih slovenskih navijačev. “Proga mi je zelo všeč, prav tako vzdušje, ki ga pripravijo slovenski navijači, zato se že zelo veselim dirke,” pravi Gajser.

Prvič letos pa bo na startu Gerčar. “V Trentino grem popolnoma sproščeno, saj je moja prva letošnja MXGP dirka po sanirani poškodbi kolena, zaradi katere na žalost nisem opravil priprav, kot sem predvidel in želel. Moj cilj je uvrstitev med dobitnike točk, čim prej usvojiti ritem tekmovanj na najvišji ravni in obenem uživati na motorju,” je pred odhodom v Italijo povedal Gerčar.

Za Pancarja je nastop na dirki za VN Trentina tretji nastop v razredu MX2 letos. Najmlajši slovenski predstavnik je kljub obetavnim predstavam na treningih še brez točk.

Tako kot na prvih treh dirkah sezone tudi tokrat ne bo nastopil branilec naslova v razredu MXGP Nizozemec Jeffrey Herlings, ki še vedno okreva po poškodbi. Že tretjo dirko zaporedoma bo izpustil Francoz Romain Febvre, ki je grdo padel v drugi vožnji na uvodni dirki v Neuquenu v Patagoniji.

Kvalifikacije bodo na sporedu v soboto, dirki v obeh razredih pa v nedeljo.

Foto: AMZS
VIR: STA

Priporočamo še

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

3

Na dan prišla fotografija projekta novega stadiona v Milanu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

VIDEO: Francoski selektor razjezil vratarja, a z menjavo zadel v polno...Več