pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

“V Tokiu bomo dopinške prekrškarje hitreje ujeli”

Avtor: Blaž Magdič
25. 12. 2020, 20.25

Predsednik Svetovne atletike Sebastian Coe ocenjuje, da bodo imeli na olimpijskih igrah v Tokiu prihodnje leto "največje možnosti doslej na OI, da ujamejo tiste, ki bodo posegli po prepovedanih poživilih". V pogovoru za britanski častnik Guardian je nekdanji olimpijski zmagovalec in svetovni rekorder to utemeljil z velikim tehnološkim napredkom.

Lord Coe je bil tudi predsednik organizacijskega komiteja olimpijskih iger leta 2012 v Londonu. “Po teh OI se je tehnološki napredek pri odkrivanju dopinških prevar zelo izboljševal,” je menil Coe.

Po njegovem mnenju so testiranja sedaj bolj natančna, metodologije pri pregledovanju vzorcev veliko bolj razvite, hranjenje vzorcev ter njihovo naknadno testiranje z novimi metodami za nazaj pa so še povečali učinkovitost boja proti dopingu.

Pri tem je izpostavil Komisijo za integriteto atletike (AIU) pri Svetovni atletiki, ki je bila ustanovljena leta 2017, ena njenih osrednjih nalog je prav boj proti dopingu.

“Komisije deluje neodvisno od naše federacije, odločitve sprejema brez vsakega političnega in drugega vpliva ter je v središču reformnih prizadevanj na tem področju,” je ocenil Coe.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več