V Tivoliju razmišljajo tako o ICEHL kot končnici alpske lige

Avtor: Marko Premrl
24. 3. 2021, 15.43

V naslednji sezoni bodo hokejisti SŽ Olimpije igrali v višjem razredu regionalnega tekmovanja. Potem ko je vodstvo lige ICEHL, nekdanje lige Ebel, marca potrdilo sodelovanje ljubljanske ekipe v naslednji sezoni, so danes v klubu iz Tivolija predstavili nekaj podrobnosti in načrtov za prihajajočo sezono, pa tudi za končnico letošnje v alpski ligi.

Na novinarski konferenci so danes v ljubljanskem klubu najprej razkrili, da so si za tekmeca v četrtfinalu letošnje sezone alpske lige izbrali Vipiteno.

“Ne obremenjujemo se s tekmecem. Gledamo samo na svojo pot. To je prvi korak, ki ga želimo narediti,” je o naslednjem tekmecu dejal športni direktor kluba Jože Kovač.

V ljubljanskem klubu so tudi razkrili, da bo, če se bosta v veliki finale alpske lige uvrstila oba slovenska kluba – Jeseničani četrtfinale začenjajo z Gardeno – ta štel tudi kot finale državnega prvenstva, sicer pa bodo zadnje dejanje domače sezone izvedli po končani alpski ligi.

Potem ko je v začetku meseca vodstvo lige ICEHL potrdilo vstop treh novincev v tekmovanje (poleg Ljubljančanov še Pustertal in češki Orli Znojmo), so prejšnji teden v ljubljanskem klubu poravnali vse obveznosti oziroma izpolnili zahteve za sodelovanje, tako da se lahko zdaj mirno pripravljajo na naslednjo sezono in nove izzive.

“To je velik korak, za katerega smo si prizadevali štiri leta, obenem tudi velik korak za Ljubljano in slovenski hokej. Verjamem, da bomo tudi konkurenčni,” je dejal predsednik kluba Miha Butara.

Butara je še pojasnil, da so vse finančne zahteve za sodelovanje v ICEHL poravnali, da pa je bilo najtežje spet pridobiti zaupanje vodstva tekmovanja, ki je doživelo propad dveh slovenskih klubov.

Trener Raimo Sumannen je v Ljubljani približno dva meseca, v tem času pa je, kot je poudaril, opazil nekaj izstopajočega. “Fantje delajo dobro, morda celo preveč. Imamo energijo in smo osredotočeni. Tu smo zaradi hokeja in zdaj je čas, da to pokažemo. Glede naslednje sezone pa sem zelo vesel in komaj čakam na to ligo,” je dejal finski strateg in obenem razkril še eno opažanje o Sloveniji: “Ta država potrebuje predvsem več drsališč in več dvoran, da bo hokej spravila na višjo raven.”

Zadovoljen je bil tudi kapetan zmajev Žiga Pance. “Vsi igralci smo nestrpno čakali to super novico. Za klub, za Ljubljano, za navijače bo to zelo velik korak, pomemben za nadaljnji razvoj. Moramo imeti višje cilje. Vzdušje v ekipi je že zdaj super, se pa že pripravljamo na soboto, ko se bo začel najljubši del sezone,” je Pance hkrati predstavil še kratkoročne cilje v alpski ligi”.

Vodstvo kluba je tudi že orisalo smernice delovanja pred novo sezono. Kovač je potrdil, da se pogovarjajo še z nekaj slovenskimi reprezentanci, ki so izrazili željo, da bi igrali v Ljubljani, zanesljivo bodo v kadru tudi tujci, a pri njihovi izbiri bodo zelo pazljivi, saj se zavedajo finančnih omejitev. Računajo pa tudi na to, da bo sodelovanje v močnejši ligi, ki ima precej visok položaj med tekmovanji v Evropi, pritegnilo še koga, ki je v preteklosti okleval.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več