KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[6]
186301

V slovenski odbojki kmalu prvič na delu VAR

Avtor: Kenny Jan
8. 3. 2023, 14.24

V velenjski Rdeči dvorani bodo v soboto prvič v zgodovini slovenskih klubskih tekmovanj v odbojki preizkusili tehnologijo Var, ki bo v pomoč sodnikom pri morebitnih spornih odločitvah, je Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) predstavila na ponedeljkovi novinarski konferenci.

V Velenju bo v soboto padla odločitev o pokalnih zmagovalcih. Pri ženskah se bosta udarili ekipi Calcit Volley in Nova KBM Branik, medtem ko bo pri moških prav tako Calcit izzval v tej sezoni neporaženo moštvo ACH Volley.

Na OZS so si že dlje časa prizadevali, da bi posodobili slovenska klubska tekmovanja. Začeli so z zagotavljanjem statistike v živo, zdaj pa bo sodnikom na največjih tekmah pomagala tudi tehnologija. Gre za zahtevo za pregled posnetka oziroma video-challenge, ki se mu lahko reče tudi odbojkarski Var.

“Gre za tehnologijo, ki jo že dolgo uporabljajo na mednarodnih tekmah. Že nekaj časa smo si prizadevali za uvedbo pregleda posnetkov, a je bilo vse skupaj povezano tudi s financami. Te smo zdaj zagotovili in kupili sistem za zagotavljanje ‘video izziva’, s čimer bomo zagotovili še večjo regularnost tekmovanj,” je prepričan generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

V Velenju bodo za preverjanje posnetkov sumljivih žog skrbeli tuji strokovnjaki, v nadaljevanju pa bodo pred zasloni za pregled posnetkov spornih situacij usposobili domače sodelavce iz slovenske odbojke.

Na OZS si želijo, da bi sistem video nadzora uporabljali na vseh klubskih tekmah, zagotovo pa bo v uporabi tudi v zaključnih bojih državnega prvenstva.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več