KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2085]
185615

V Sloveniji letos trinajst turnirjev svetovne teniške serije

Avtor: Blaž Magdič
1. 3. 2023, 21.38

Slovenija bo letos gostila trinajst turnirjev serije World Tennis Tour. Sedem bo moških, šest ženskih, najvišji nagradni sklad pa bo na turnirju v Kopru, kjer si bodo udeleženke razdelile dobrih 56.000 evrov. Turnir bo na sporedu v drugi polovici aprila, takoj po dvoboju pokala Billie Jean King med Slovenijo in Romunijo.

Serija WTT so vstopni profesionalni turnirji, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije v sodelovanju s klubi in občinami z namenom popularizacije tenisa v različnih slovenskih regijah. Prvo sezono so bili le trije, lani pa enajst.

“Turnirji imajo nagradni sklad od 15.000 do 60.000 ameriških dolarjev. V koledar tekmovanj smo dodali nove lokacije, kot so Murska Sobota, Štore in Kranjska Gora. Smo še v pogovorih z nekaterimi občinami, tako da bo število turnirjev letos verjetno še višje,” pravi vodja turnirjev Maks Tekavec.

Prvi turnir serije WTT se bo začel 19. marca na Braniku v Mariboru z nagradnim skladom slabih 40.000 evrov. Zadnji od šestih ženskih turnirjev bo sredi junija v Kranjski Gori. Moški bodo sezono začeli sredi maja, zaključili pa v začetku septembra.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več