single
[4]
199501

V Rigi še v slovenskih vratih, zdaj Luka Gračnar pri 29 letih končuje kariero

Avtor: Klemen Verlič
5. 8. 2023, 17.32

Slovenski reprezentančni vratar Luka Gračnar je končal svojo kariero. Devetindvajsetletni čuvaj mreže bo odslej opravljal vlogo trenerja vratarjev mladinske selekcije Salzburga.

Gračnar je prav v Salzburgu dočakal prve minute na profesionalni ravni, potem ko se je z Jesenic v Avstrijo preselil leta 2010. Vrata Salzburga je branil vse do leta 2018 in z njim kar trikrat osvojil naslov v razširjenem avstrijskem prvenstvu, dvakrat pa bil tudi najboljši vratar tekmovanja. V zadnjih letih si je Gračnar kruh služil na Slovaškem, Norveškem, v Franciji in v Nemčiji, kjer je v zadnji sezoni igral za drugoligaša Landshuta.

Prav tako je bil Luka Gračnar več let vratar slovenske reprezentance. Njena vrata je med drugim branil tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v Rigi, še prej pa tudi na olimpijskih igrah v Sočiju in Pjongčangu. Že pri 29 letih pa je Gračnar sporočil, da se bo posvetil novim izzivom.

“Ni lahko končati kariere, a to je odločitev, ki sem jo sprejel po dolgem premisleku. Zelo sem vesel, da sem lahko znova del Red Bull Salzburg akademije in komaj čakam, da začnem z delom. Način delovanja kluba dobro poznam, tako kot tudi večino sodelavcev. Že se veselim dela z mladimi in radovednimi športniki, ki želijo priti na vrh. Poskušal jim bom pomagati in z njimi deliti svoje izkušnje. Z veseljem jim bom pomagal na ledu in ob njem,” je dejal Gračnar.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več