šport TV 1 logo
15:00
Primorska - Krka Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
15:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
15:00
Polfinale: Leinster - Toulouse Champions Cup

V Prilipah prva dirka državnega prvenstva v motokrosu

Avtor: Marko Premrl
12. 4. 2019, 12.33

AMD Brežice bo to nedeljo na progi v Prilipah organiziral prvo dirko državnega prvenstva v motokrosu, na kateri bodo nastopili najboljši slovenski motokrosisti, tudi Tim Gajser. Pokalno in rekreativno prvenstvo, ki naj bi bilo dan prej, pa je zaradi neugodnih vremenskih razmer in zelo razmočenega terena na progi odpovedano.

To nedeljo, 14. aprila 2019, se na motokros stezi Prilipe pri Brežicah v organizaciji AMD Brežice začenja državno prvenstvo v motokrosu. Najlepše povabilo na prvo domačo predstavo slovenskih voznikov je za vse ljubitelje motošporta zagotovo nedeljska zmaga našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja na dirki svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Trentina. Poleg dvakratnega svetovnega prvaka naj bi nastopili tudi drugi najboljši slovenski motokrosisti (Klemen Gerčar, Jan Pancar, Jaka Peklaj, …), žal pa ne bo Maksa Mausserja, ki je poškodovan.

Organizatorji iz AMD Brežice tudi letos pripravljajo zelo atraktivno progo, ob kateri bodo lahko gledalci uživali v vrhunskih predstavah slovenskih in hrvaških voznikov (dirka namreč šteje tako za slovensko kot hrvaško državno prvenstvo), na žalost pa jim jo pri organizaciji zagodlo vreme: »Pokalno in rekreativno prvenstvo, ki naj bi bilo v soboto, 13. aprila 2019, moramo zaradi neugodnih vremenskih razmer in zelo razmočenega terena na motokros progi Prilipe odpovedati«, je bil po včerajšnjem ponovnem temeljitem pregledu motokros proge Prilipe razočaran predsednik AMZS Brežice Janko Slopšek. »Odločitev glede sobotne dirke je Upravni odbor AMD Brežice sprejel tudi na podlagi predvidene vremenske napovedi. Državno prvenstvo, ki bo v nedeljo, 14. aprila 2019, pa bo izvedeno za vse kategorije. Uradni trening bo ob 8.20, dirke pa od 10.50 dalje«, je še dodal Slopšek.

 

Foto: AMZS/Goran Krošelj
VIR: AMZS

Priporočamo še

1

Da Juventinom ne bo treba več v cirkus …...Več

2

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

3

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Anže Kopitar: “Zavedam se, da moram biti nosilec in vodja reprezentance” (video)...Več

2

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

3

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več