single
[38]
127215

V Poznanju za Slovenijo peterica kajakašic in kajakašev

Avtor: Marko Premrl
2. 6. 2021, 13.29

Med četrtkom in nedeljo Poljska, natančneje Poznanj, gosti člansko evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. To bo zadnje večje sprintersko tekmovanje pred olimpijskimi igrami, slovensko reprezentanco bo zastopala peterica kajakašic in kajakašev.

Špela Ponomarenko Janić

Sprva bi moralo prvenstvo potekati v Duisburgu, a so ga Nemci zaradi razmer z novim koronavirusom prvenstvo tik pred zdajci odpovedali, tako da je v zadnjem trenutku vskočil Poznanj.

Prvi imeni slovenske reprezentance Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman bosta nastopili med ženskimi kajakaškimi dvojci na 500 in 200 metrov, medtem ko sta se nastopu v enojcu odpovedali zaradi programa, po katerem si tekme sledijo preveč zaporedoma, da bi se kakovostno lahko osredotočili na vse nastope.

“Že pred Szegedom smo se poigravali z idejo enojcev, ampak je program tako premešan, da se ne bi mogli čisto osredotočiti na K2, ki je glavna disciplina. Zato smo se tukaj in na svetovnem pokalu odločili, da odveslava v dvojcu. Čas za enojec bo na olimpijskih igrah, saj je na programu po K2 in se ne bo prepletala ena tekma z drugo,” je pojasnila Ponomarenko Janićeva.

Tako v 200 kot 500-metrski preizkušnji dvojcev pa bosta Primorki sodili v ožji krog favoritinj za kolajno. Na prvenstvu bodo sicer nastopale vse najboljše posadke v ženskih kajakaških dvojcih.

“Cilji so zagotovo visoki, to so stopničke. Glavna stvar pa je, da se bova čim boljše ujeli in bova zadovoljni z vožnjo v dvojcu. Naredili bova vse, da bo vožnja čim bolj gladka in s tem bodo tudi višje stopničke. Nikoli ne spremljamo, kaj dela konkurenca. Ne primerjava se z njimi, ampak veslava zase. Tudi ko nama kdaj ne gre, čoln še vedno teče, kar je bilo vidno v Szegedu. Tiste tekme niso bile dobre, ampak čoln je bil še vedno dovolj hiter, da sva osvojili zlato in bronasto medaljo,” je dodala Anja Osterman.

V moškem delu ekipe bo Slovenijo zastopala trojica. Jošt Zakrajšek bo tekmoval na 1000 in 5000 metrov, Vid Debeljak na 200 metrov, Rok Šmit pa na 500 metrov.

Kot prvi izmed Slovencev se bo na jezeru Malta predstavil Jošt Zakrajšek, ki ga kvalifikacijski nastop na 1000 metrov čaka v četrtek ob 10.32. V četrtek bodo v kvalifikacijah tekmovali še Roka Šmita, ki se bo za čim boljšo uvrstitev potegoval na 500-metrski razdalji (ob 15.15), ter Špelo Ponomarenko Janić in Anjo Osterman v dvojcu na 500 metrov (ob 16.35). V petek bo Vid Debeljak veslal v kvalifikacijah na 200 metrov (ob 11.25), Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman pa v kvalifikacijah v K2 200 metrov (ob 12.25).

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več