šport TV 1 logo
22:45 DANES
Kuba - Slovenija IHF svetovno prvenstvo za ženske 2019
šport TV 2 logo
23:20
Parma - Milan Serie A
šport TV 3 logo
23:00
Kiel - Montpellier EHF Liga prvakov

V Portorožu start največjega teniškega turnirja pri nas

Avtor: Marko Premrl
12. 8. 2019, 14.30

Od danes do nedelje bo v Portorožu potekal največji teniški dogodek v Sloveniji. Na turnirju serije challenger se bo za nagradni sklad v višini 50.000 dolarjev potegovalo 48 igralcev, med njimi rekordno število Slovencev, sedem, vključno z najboljšima, Aljažem Bedenetom, ki je prvi favorit za zmago, in Blažem Rolo, ki je tretji nosilec.

ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017

Glede na to, da na turnirjih challenger od letos naprej sodeluje šestnajst igralcev več kot v preteklih sezonah, so nosilci v prvem krogu prosti, kar pomeni, da danes Aljaž Bedene in Blaž Rola ne bosta nastopila.

Bodo pa lahko gledalci prvi dan glavnega turnirja videli kar šest slovenskih nastopov. V kvalifikacijah za dve prosti mesti bosta igrala 18-letni Filip Jeff Planinšek in argentinski Slovenec Tomas Lipovšek Puches.

Njun dvoboj je na sporedu ob 10. uri, preostali štirje Slovenci – Nik Razboršek, Sven Lah, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman – pa bodo nastopili v popoldanskem času oziroma po 19. uri.

Aljaž Bedene se bo v prvem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Hugom Nysom iz Monaka, specialistom za igro dvojic in 76. igralcem na svetu v tej kategoriji, ter Ukrajincem Ilijo Marčenkom, 459. igralcem sveta med posamezniki.

Blaž Rola, ki je s 139. mestom tretji najvišjepostavljeni igralec (pred njim je poleg Bedeneta še Italijan Lorenzo Giustino na 130. mestu), se bo najverjetneje v torek pomeril z boljšim iz dvoboja Tejmuraz Gabašvili (Rusija) – Edan Leshem (Izrael).

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

3

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Uslužbenec Dallasa razkril svetovne razsežnosti “LukaManie”...Več

2

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

3

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več