šport TV 1 logo
14:45
Udinese - Spezia Serie A
šport TV 2 logo
14:45
VN Mantove, 2. dirka MX2
šport TV 3 logo
13:30
Toulouse - Auxerre Ligue 2

V Planici finale poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji

Avtor: Marko Premrl
5. 9. 2019, 16.17

V petek se bo v Planici začel tridnevni program finala letošnje sezone za poletno veliko nagrado v nordijski kombinaciji. V dolini pod Poncami bodo nastopili tudi štirje Slovenci Vid Vrhovnik, Rok Jelen, Gašper Brecl in Ožbej Jelen. Velika nagrada za kombinatorke se je končala že pred tem v Oberhofu, kjer pa Slovenk ni bilo na startu.

Urnik letošnje poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji je bila zelo strnjen, saj bodo vse tekme izpeljane v dveh tednih.

Slovenska reprezentanca je nastopila na tekmah v Oberwiesenthalu in Klingenthalu, tekme v Oberhofu in Tschaggunsu pa je izpustila. “Izpustili smo tekme v Nemčiji in Avstriji, ta čas smo izkoristili za dober trening v Planici. Tam bomo imeli le štiri tekmovalce. Predvsem je pomembno, da vidimo, koliko nam še manjka, kje se nahajamo in da se nato v miru pripravimo na zimsko sezono,” je povedal glavni trener Goran Janus.

Na dosedanjih petih posamičnih tekmah so slavili štirje različni tekmovalci, dvakrat je zmagal le vodilni v skupnem seštevku, Avstrijec Franz-Josef Rehrl. Prvo tekmo je dobil Japonec Akito Watabe, nato je bil najboljši Antoine Gerard iz Francije, zadnjo tekmo pred Planico pa je dobil Nemec Fabian Riessle. Francoz in Nemec sta prijavljena tudi za finale v Planici, kjer se bo prvič predstavil tudi lanskoletni zmagovalec poletne sezone in tekem v Planici, Avstrijec Mario Seidl.

Glavni slovenski adut bo Vrhovnik, ki je v Oberwiesenthalu, kjer je bila prvič izpeljana tudi tekma mešanih parov, prišel do osmega mesta in s tem do uvrstitve kariere. Slovenska mešana ekipa je tam osvojila deveto, predzadnje mesto, Eme Volavšek pa je med posameznicami na dveh tekmah prišla do osmega in šestega mesta.

V Planici se bo program začel v petek popoldne z uradnim treningom in provizorično serijo. Obe tekmi v soboto in nedeljo na 10-kilometrski razdalji se bosta s skakalnim delom začeli ob 11. uri, start teka pa ob ob 13. uri. V nedeljo dopoldne bo potekalo tudi državno prvenstvo na rolkah na razdalji.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več