pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Milan - Empoli Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Flensburg - Kiel Nemški super pokal
šport TV 3 logo
05:00
Carolina - Washington, četrta tekma NHL Playoffs

V Petrol Olimpiji potrdili pogovore z zagrebško Cedevito

Avtor: Marko Premrl
31. 5. 2019, 13.40

V slovenskem košarkarskem kolektivu Petrol Olimpija so danes potrdili pogovore z zagrebško Cedevito o vstopu v ljubljanski klub. Predsednik kluba Petrol Olimpija Ljubljana Tomaž Berločnik ter predsednik kluba Cedevita Zagreb Emil Tedeschi bosta o pogovorih javnost seznanila na torkovi novinarski konferenci v dvorani Stožice.

“Z veseljem lahko potrdimo, da potekajo pogovori s športnim prijateljem iz Zagreba, Košarkaškim klubom Cedevita Zagreb. Podrobnosti projekta vam bomo predstavili v torek, 4. junija 2019, ob 10.30 v dvorani Stožice. Z vami bosta predsednik kluba Petrol Olimpija Ljubljana Tomaž Berločnik ter predsednik kluba Cedevita Zagreb Emil Tedeschi,” so zmaji sporočili v današnji izjavi za javnost.

Današnja Ekipa SN je poročala o prihodnosti košarke v slovenski prestolnici. V skladu s temi govoricami bi Olimpija postala Cedevita Olimpija, trener naj bi postal Slaven Rimac, direktor Davor Užbinec, nova Cedevita Olimpija pa bi dobila tudi mesto v jadranski ligi Aba, v eurocupu, eden od ciljev pa naj bi tudi evroligaški status. Po tem scenariju torej na klopi ne bo prostora za Jureta Zdovca.

Slovenski športni portal Siola Sportal pa je povzel spekulacije, da naj bi prvi mož Cedevite Emil Tedeschi, sicer prvi mož Atlantic Grupe, zagrozil s košarkarskim umikom iz Zagreba. Kot navaja hrvaški Sportklub, naj bi se poigraval z zamislijo o selitvi v Ljubljano, tako da bi v regiji nastal klub Cedevita Olimpija.

Ljubljanska Olimpija je izpadla iz regionalne lige ABA, doživela pa je tudi poraz v slovenskem prvenstvu, ko jo je za prvi naslov ugnala mlada ekipa koprskega Sixt Primorske.

Zagrebška Cibona pa je na krilih nekdanjega člana Olimpije Damirja Markote v četrtek zvečer z velikim preobratom na še četrti zaporedni tekmi premagala mestnega tekmeca Cedevito in po letu 2013 znova postala državni prvak. Kolikor je mogoče razbrati, bi v Ljubljani nastal močan klub z razvojno-produkcijskim zaledjem v Zagrebu.

Sportske novosti navajajo celo višino denarnih vložkov, ti naj bi znašali 2,5 milijona evrov, v Ljubljano pa bi se preselil tudi del ekipe, v kateri bi bili Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Domagoj Bošnjak in Darko Bajo.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več