pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Marseille - Lyon Ligue 1
šport TV 2 logo
05:00
Napoli - Benevento Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Rennes - Nice Ligue 1

V Petrinji dobrodelna nogometna tekma slovenskih in hrvaških legend

Avtor: Blaž Magdič
22. 2. 2021, 14.55

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in predsednik hrvaške zveze Davor Šuker sta po potresu 29. decembra 2020 z epicentrom blizu Petrinje začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov. Na njuno pobudo bo v Petrinji 13. marca dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije.

Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, bo ob tej priložnosti krovna evropska nogometna organizacija izročila donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki so bila najhuje prizadeta v katastrofalnem potresu konec lanskega decembra.

“Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres, in tako dodala k okrevanju Petrinje in okolice,” je povedal predsednik Uefe Čeferin.

Donacijo bo prispevala tudi hrvaška zveza HNS, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med potresom.

Nogometna zveza Slovenije se bo kot soorganizator dobrodelne nogometne tekme, s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu, pridružila z lastno donacijo sredstev v pomoč prizadetim v potresu.

“Spet smo lahko priča veliki solidarnosti znotraj evropske nogometne družine. Verjamem, da bo pomoč Uefe prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa ter da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo na lica nasmeh. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni,” je sporočil Šuker, tudi član Uefinega izvršnega odbora.

Dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije bo 13. marca ob 13. uri na stadionu Mladost v Petrinji.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Barišič: To so sanje vsakega nogometaša...Več

2

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

3

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

2

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

3

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več