single
[38]
147175

V Pekingu kljub omikronu ne spreminjajo olimpijskih načrtov

Avtor: Marko Premrl
11. 1. 2022, 11.10

Čeprav se tudi na Kitajskem, prizorišču naslednjih olimpijskih iger, vse hitreje širi virusna različica omikron, to ne spreminja načrtov prirediteljev iger v Pekingu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Načrti ostajajo nespremenjeni, čeprav so tudi v bližini Pekinga že zaznali prve okužbe z različico omikron, dpa povzema prireditelje iger.

“Ne glede na to, s kakšnimi izzivi se bomo srečali in kakšne težave nas čakajo, smo odločeni, da izvedemo uspešne igre,” je na srečanju z novinarji dejal predstavnik organizacijskega odbora iger Zhao Weidong.

Prve primere okužb z različico omikron so konec tedna zaznali v mestu Tianjin blizu Pekinga. A že zaradi tako strogih ukrepov v boju s pandemijo prireditelji zaradi teh primerov ne bodo spreminjali strategije izvedbe iger.

“Dokler ni velikega izbruha v katerem od območij, kjer bodo tekmovanja, ne bomo spreminjali naše taktike glede ukrepov,” pa je pojasnil izvršni direktor urada za nadzor nad pandemijo Huang Chun.

Številko okužb je v Tianjinu v ponedeljek naraslo na 50, oblasti so pozvale prebivalce, naj ne zapuščajo mesta, 100.000 delavcem, ki se sicer vsak dan vozijo na delo v Peking, pa so svetovali delo od doma.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več