single
[2]
134236

V Parizu že vse pripravljeno na Messijev prihod

Avtor: Kenny Jan
9. 8. 2021, 12.33

Pariz se pripravlja na prihod argentinskega nogometnega virtuoza Lionela Messija. Na stotine kričečih oboževalcev je v nedeljo zvečer že čakalo pred letališčem Le Bourget, kot je videti v videoposnetku, ki ga je časnik Le Parisien objavil na družbenih omrežjih. Časopis je na svoji spletni strani postavil tudi odštevalnik "v živo", dokler ne pride.

“Pričakovali so ga v nedeljo zvečer nekaj ur po odhodu iz Barcelone, a Lionel Messi ni prišel,” so zapisali. Messija zdaj v Parizu pričakujejo danes, ko naj bi podpisal pogodbo s francoskim PSG.

Štiriintridesetletni Argentinec je na svoji čustveni novinarski konferenci v nedeljo označil PSG kot eno od možnosti. Kot je dejal, je moral Barcelono proti svoji volji po 21 letih zapustiti, ker sicer klub, ki je zadolžen za približno 490 milijonov evrov, ne bi mogel spoštovati pravil finančnega fair playa španske lige.

“Podpis je neizbežen”, je na svoji domači strani zapisal televizijski program RMC Sport, ki že razmišlja, kdaj bi lahko šestkratni najboljši nogometaš na svetu debitiral v dresu PSG, ki ga nosi tudi njegov nekdanji soigralec pri Barceloni, Brazilec Neymar. Vse kaže, da se bo to zgodilo šele septembra, razglablja RMC Sport, potem ko je Messi po zmagi na južnoameriškem prvenstvu z Argentino zadnje tedne z družino dopustoval v Miamiju in na Ibizi in ni v pogonu.

Za gledalce francoskega prvenstva ligue1 bo to kmalu postala resničnost, je zapisal športni dnevnik L’Equipe, ki se sprašuje tudi o Messijevi formi, če je zdaj star 34 let in je v več kot 17 profesionalnih sezonah za Barcelono odigral več kot 900 tekem.

“Še ni končano,” je bila zadnja sodba L’Equipa, ki je Argentincu namenil tudi stran z njegovimi uspehi ter Messija označil kot “legendo stoletja”.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več